A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közlése szerint az európai hálózatban a megszokott úti célok mellett újdonság, hogy a téli időszakban debütált Nantes a nagy érdeklődés miatt nyáron is elérhető marad, naponta három járat közlekedik majd Amszterdamból a francia városba. Bretagne régió központjába, Rennes-be pedig mostantól minden nap közlekedik.

Budapestre a nyári időszakban heti 31 alkalommal repül majd a légicég: hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap 5, kedden és csütörtökön 4, szombaton pedig 3 járat lesz Ferihegy és Schiphol között.

Fotó: AIRportal.hu

Mivel Ázsiában lazítottak a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozásokon, a KLM tovább bővíti ottani kínálatát, és összesen 16 célállomásra repül majd a kontinensen, ez kétszer annyi, mint tavaly. Pekingbe és Sanghajba minden nap indulnak repülőgépek, újranyílik a hongkongi járat, heti háromszor, Tajpej pedig Szöulon keresztül lesz elérhető, heti kétszer.

Szintén Szöul érintésével lehet majd eljutni Oszakába (hetente kétszer) illetve Tokió-Narita repülőterére (hetente háromszor), de emellett a japán fővárosba közvetlen járatok is lesznek heti két alkalommal, a járatszám szeptemberből heti ötre emelkedik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Denpasarba és Jakartába Szingapúron keresztül lehet majd eljutni, Manilába pedig Kuala Lumpuron át repül a holland légitársaság. Delhibe és Mumbaiba minden nap, Bengaluruba hetente öt alkalommal lesz járat.

Észak-Amerikában 18 célállomás lesz elérhető, az Egyesült Államokban egyebek közt New York, Atlanta, Austin, Washington, Las Vegas, San Francisco és Los Angeles szerepel a célállomások között. Torontóba heti 13-ra bővül a járatszám, emellett Kanadában Edmonton, Montreal és Vancouver szerepel még a járathálózatban.

A KLM Premium Economy utazási osztálya nyáron a New York-i, Los Angeles-i, austini, torontói és calgary-i járatok fedélzetén lesz elérhető.

Forrás: KLM

A Közel-Keleten Dubaj és Tel-Aviv minden nap elérhető lesz, utóbbi célállomásra Boeing 777-esek közlekednek majd. Kuvaitvárosba szintén minden nap lesz járat, innen hetente négy alkalommal Bahreinbe, háromszor pedig Maszkatba indulnak tovább a repülőgépek.

A Karib-térségben Aruba, Bonaire és Curacao minden nap elérhető lesz, utóbbi célállomásra júliusban és augusztusban heti 10 járat közlekedik majd. Port of Spain és Sint Maarten felé hetente három alkalommal indulnak járatok.

Suriname fővárosába, Paramaribóba heti hatszor közlekedik a KLM a nyári időszakban.

A holland légitársaság járathálózatában 10 dél-amerikai célállomás szerepel az október végéig tartó időszakban. Ezek közül Sao Paulóba, Buenos Airesbe és Panamavárosba minden nap el lehet majd jutni, Costa Ricába heti három járat lesz május közepéig.

Afrikában szintén 10 városba közlekedik majd a KLM. Például Nairobiba, Fokvárosba és Johannesburgba minden nap, Zanzibárba pedig hetente két járat lesz Dar es-Salaamon keresztül.