Az Emirates október 31-től heti ötre növeli Budapest-Dubaj között közlekedő járatai számát, a téli időszakban visszaáll a korábbi napközbeni menetrend – közölte a légitársaság.

A meglévő hétfői, szerdai, pénteki és vasárnapi járatok mellett október 31-től szombatonként is repülnek a magyar fővárosba a légitársaság gépei.

Az Emirates mind az öt járat esetében visszaáll a napközbeni közlekedésre: az EK111-es számú járat helyi idő szerint 10 óra 35 perckor száll fel Dubajból, és 13 óra 35 perckor érkezik Budapestre, az EK112-es számú járat Budapestről 15 óra 10 perckor indul, és helyi idő szerint 23 óra 20 perckor landol Dubajban.

A Budapest-Dubaj útvonalon továbbra is a szélestörzsű Boeing 777-300ER típussal repül a légitársaság.

Az Emirates Boeing 777-300ER típusú repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A közlemény kiemeli, hogy a bővítésnek köszönhetően nagyobb rugalmasságot és több választási lehetőséget élvezhetnek az ügyfelek, amikor Dubajba vagy más célállomásokra – köztük a magyarok körében népszerű üdülőhelyekre, a Maldív- vagy Seychelle-szigetekre, Mauritiusra, Srí Lankára, Kenyába, Dél-Afrikába vagy a thaiföldi Phuketre tervezik utazásukat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A dubaji belépéshez 72 óránál nem régebbi negatív eredményű PCR-teszt mellett nem szükséges vakcinaigazolvány. Azon utazók, akik Dubajból érkeznek Magyarországra, és védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, karanténkötelezettség nélkül léphetnek be az országba.

A légitársaság azon utasai, akik Dubajba látogatnak vagy átszállnak Dubajban, a világkiállítás ideje alatt bármikor ellátogathatnak az Expo 2020-ra, hiszen minden Emirates repülőjegy mellé ajándék Expo napi belépő jár. Emellett a légitársaság utasai beszállókártyájukkal ingyenesen látogathatják a Dubai Frame-et, a város egyik legkedveltebb látványosságát, ahonnan páratlan kilátás nyílik a metropoliszra.