Heti ötre emeli a Torontó – Budapest járatainak számát az Air Canada Rouge 2017. június 21-től. A cég Boeing 767-300ER repülőgépei már 2017. május 20-tól visszatérnek Ferihegyre.

Az Air Canada Rouge repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Air Canada Rouge repülőgépe Budapesten.
(Fotó: AIRportal.hu)

Korábbi hírünkkel egybehangzóan kapacitásbővítést tervez jövőre az Air Canada Budapestre.

A légitársaság járataira már foglalhatók a repülőjegyek a 2017-es nyári menetrendben.

Az AIRportal.hu repülőjegy keresőjében már 2017. május 20-tól lehet foglalni helyeket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járatok eleinte hetente három alkalommal, a keddi, csütörtöki és szombati napokon közlekednek, csakúgy, mint a 2016-os nyári szezonban.

2017. június 11-től már a vasárnapi, június 21-től pedig már a szerdai napokon is közlekedik a járat, azaz hetente öt alkalommal érkeznek a kanadai légitársaság szélestörzsű Boeing 767-es repülőgépei Budapestre.

Az Air Canada Rouge utolsó járata az idei szezonban 2016. október 15-én szombaton érkezik Budapestre.

Kiszállt a konkurencia

Az Air Transat Airbus A330-as repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Air Transat Airbus A330-as repülőgépe Budapesten.
(Fotó: AIRportal.hu)

Az Air Canada Rouge riválisa, az Air Transat szeptemberben jelentette be, hogy a jövő nyári menetrendben már nem indítja újra budapesti járatát, miközben a régió többi városába továbbra is közlekednek majd.

Az Air Transat utolsó budapesti járata 2016. október 13-án csütörtökön közlekedett.

Ennek kapcsán lapunk akkor megkereste az Air Canada-t, hogy milyen terveik vannak a következő nyári időszakra. A légitársaság sajtóosztálya arról tájékoztatta lapunkat, hogy a 2016-os nyári szezonban heti három budapesti járatuk az elvárásoknak megfelelően üzemelt és hozta az előzetesen tervezett utasforgalmi mutatókat is.

Az AIRportal.hu légiipari forrásokból úgy tudja, hogy az Air Canada Rouge nem csak a hetente többször közlekedő járattal, de a kedvező csatlakozások biztosításával is rávert a heti egy járatot teljesítő, és alapvetően hajós utazásokon részt vevőkre koncentráló Air Transatra.

A Torontóban átszálló, USA irányába közlekedő utasok számára rendkívül előnyös az úgynevezett ‘pre-clearance’. Ennek köszönhetően nem érkezéskor a forgalmas amerikai légikikötőkben kell a beléptetésre várni, hanem már az átszálláskor, a tapasztalatok szerint sokkal gyorsabban és gördülékenyebben a torontói reptéren átesnek az utasok az útlevél és vízum-ellenőrzésen, valamint a szigorú amerikai beléptetési folyamaton.

Az Air Canada Rouge az Air Canada 100%-os tulajdonában álló leányvállalat, mely nagyrészt a kanadai turisták körében népszerű üdülőhelyekre üzemeltet járatokat. A Rouge 2013 júliusában kezdte meg működését, torontói központtal. A légitársaság az Air Canada (AC) IATA kódja alatt üzemelteti járatait és árusítja repülőjegyeit.