Szombaton délelőtt megérkezett az Air Canada Rouge első menetrend szerinti járata Budapestre Torontóból. Az Air Canada szabadidős utazásokkal foglalkozó leányvállalatának Boeing 767-300ER típusú, szélestörzsű repülőgépei hetente három alkalommal érkeznek Budapestre Torontóból és egészen október közepéig vásárolhatnak repülőjegyet rá az utasok.

Az első AC1910 számú járatot a légitársaság C-FMWQ lajstromjelű Boeing 767-333(ER) típusú repülőgépe teljesítette, mely menetrend szerint, szombaton délelőtt 10 órakor ért földet a budapesti repülőtéren. Az 1995-ben gyártott repülőgép kis késéssel, fél egykor indult vissza Kanadába.

A repülőtér üzemeltetője és a légitársaság a második járat érkezésére, 2016. június 14. keddre szervezte meg a járat ünnepélyes fogadását, így az ilyenkor szokásos vízsugaras köszöntés is kedden várható.

Hírfotó: Megérkezett az Air Canada Rouge első járata Budapestre

Fotó: Olvasónktól | © AIRportal.hu

Fotó: Olvasónktól

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Rouge 767-es repülőgépei 280 utas szállítására képesek, melyből 24 utas Prémium üléseken, 221 “rouge” (turista), 35 utas pedig a nagyobb lábtérrel rendelkező “rouge Plus” osztályon utazhat.

A Premium rouge osztályon az ülések 2-2-2, a turista osztályon 2-3-2 pedig elrendezés szerint kerültek beépítésre.

Az Air Canada Budapest mellett Prágába, Varsóba és Glasgow-ba is új járatokat indít Torontó Pearson repülőtérről 2016. nyarán.

Az Air Canada Rouge az Air Canada 100%-os tulajdonában álló leányvállalat, mely nagyrészt a kanadai turisták körében népszerű üdülőhelyekre üzemeltet járatokat.

A Rouge 2013 júliusában kezdte meg működését, torontói központtal. A légitársaság az Air Canada (AC) IATA kódja alatt üzemelteti járatait és árusítja repülőjegyeit.

A légitársaság négy kanadai repülőtéren, Calgaryban, Montrealban, Torontóban és Vancouver-ben rendelkezik bázissal, ezekről a repülőterekről mintegy félszáz célállomásra üzemeltet járatokat.

A légitársaság – az internetes adatbázisokban elérhető információk szerint – összesen 44 darab repülőgépet üzemeltet. A Rouge flottájában 19 darab Boeing 767-300ER, öt darab Airbus A321-200 és 20 darab Airbus A319-100 típusú repülőgép teljesít szolgálatot.