Holding struktúrába szerveződhet a Lufthansa, hogy ezzel csökkentse költségeit és növelje hatékonyságát a teljes cégcsoport – írta a német Handelsblatt információira hivatkozva a Reuters.

A német lap értesülése szerint a holdingstruktúra jelentősen leegyszerűsítené a csoport üzemelését, a költségek csökkentésén keresztül javítaná a jövedelmezőséget, emellett a befektetők bizalmát is visszanyernék.

A lap nevük elhallgatását kérő informátorai szerint az átszervezés ötlete még korai szakaszban van, de a menedzsment és a felügyelő bizottság már foglalkozik a kérdéssel.

A Handelsblatt szerint Carsten Spohr elnök-vezérigazgató létrehozott egy csoportot, amely a menedzsment struktúráját vizsgálja.

A struktúraváltás mellett érvelők azt mondják, az átalakulással olyan forma jöhet létre, mint az International Airlines Groupé (IAG), ahol a különböző légitársaságok önálló nyereségközpontokként működnek, felelősek a bevételhez és a költséghez kapcsolódó döntések meghozataláért, emellett  felelősek a saját eredményeik generálásáért.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Lufthansa

A hírre reagálva a Lufthansa azt közölte, hogy a társaság bizonyos időközönként áttekinti üzemelési környezetét és a struktúrát, a szóvivő azonban további részleteket nem árult el.

Carsten Spohr, a Lufthansa-csoport elnök-vezérigazgatója a Reuters szerint a Eurowings átalakítása ügyén került nyomás alá, azt vetették ugyanis a szemére, hogy a teljes cégcsoportot nagyobb mértékű visszaesésnek tette ki, amely azonban elsősorban a Eurowings gazdálkodása miatt történt.

A Lufthansa részvényeinek értéke 30 százalékot csökkent az elmúlt egy évben, a cég tőkepiaci kapitalizációja jelenleg 8 milliárd euró, amely a fele annak az értéknek, amennyit a teljes flotta könyv szerint ér.