A hat példányban megrendelt, nagyobb hatótávú Airbus A321LR-ekkel hosszabb utakat is indítana a közel-keleti régió vezető diszkont légitársasága, az Air Arabia, amely 215 ülőhellyel rendezteti majd be a gépeket.

A dubaji légiszalonon aláírt megállapodás szerint hat darab megnövelt hatótávú Airbus A321LR érkezhet az Air Arabia flottájába. A flightglobal.com cikke szerint a közel-keleti régió legnagyobb, sardzsai bázisú diszkont légitársaságának vezetője, Adel Ali elmondta, hogy hosszabb útvonalakat is kipróbálnának ezzel a típusváltozattal.

Az arab diszkont az Air Lease-től lízingeli majd a megnövelt hatótávú A321LR-t (Grafika: Airbus)

Az A321LR-eket 215 üléssel berendezve kérik majd, de azt még nem tudni, hogy a tavaly az Air Lease céggel aláírt megállapodás értelmében érkező hat darab, sztenderd A321neo helyett, vagy azokon felül érkeznek-e majd a flottába.

Ugyanis, amint beszámoltunk róla, a légiszalonon szintén ezzel a lízingcéggel kötötték meg a szerződést a megnövelt hatótávú variánsra, az első példányt 2019-ben veszi majd át az Air Arabia.

A normál A321neo-ból kifejlesztendő A321LR üzemanyag-póttartályokkal, némileg szellősebb utastérrel már több légitársaság és lízingcég érdeklődését is felkeltette. A Boeing 757-es leváltására szánt, mintegy 7400 kilométeres hatótávú típusváltozatból számos példányt rendeltek már.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.