Húsz darab Boeing 787-9 Dreamliner repülőgép megrendeléséről állapodott meg az amerikai gyártó és a vietnami Bamboo Airways startup légitársaság. Az üzlet értéke listaárakon számolva 5,6 milliárd amerikai dollár lesz, amikor véglegesítik a megállapodást.

A megállapodás részeként a légitársaság június közepén már befizette a gyártó részére a 20 repülőgép foglalójául szolgáló összeget. A Dreamlinereket a gyártó 2020 áprilisa és 2021 között adja át a tervek szerint.

A légitársaság 100%-os tulajdonosa, az FLC Group hosszú távú, nemzetközi járatokat kíván indítani a repülőgépekkel, összekötve Viatnamot Ázsia, Európa és Észak-Amerika kulcsfontosságú piacaival.

Forrás: Boeing

A Bamboo Airways startup légitársaság, mely 2019-ben kívánja megkezdeni az üzemelést Hanoi központtal. A légitársaság elsőként belföldi járatokat indít, majd ezt követően Kínába, Dél-Koerába és Japánba repül.

A légitársaság még korábban 24 darab Airbus A321neo repülőgépet rendelt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég tulajdonosa az FLC Group több iparágban is jelen van az országban, köztük a légiközlekesdésben, ingatlan fejlesztésekben, szállodaiparban-üdülőközpontokban-golfpályákban, mezőgazdaságban vannak érdekeltségeik.

Vietnam jelenleg 21 repülőteret üzemeltet, a két legnagyobb légikikötő (Hanoi és Ho Si Minh-város) bonyolítja a teljes forgalom 75 százalékát. A vidéki reülőtereken többnyire jóval a kapacitások alatt marad az utasforgalom: van, ahol a repülőtér befogadóképességének mindössze 38 százalékát használják.