Huszonhat százalékkal többen, mintegy 24 070-en vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot 2018 első hónapjában. Ez minden idők legerősebb januári utasforgalma volt a repülőtér történetében.

A repülőteret 2017. januárjában 19 160 érkező vagy induló utas vette igénybe, azt 26%-kal haladta meg az idei év első hónapjában mért forgalom.

“A Debrecen Airport utasforgalmának stabil növekedése januárban is egyértelműen a stratégiai partnereinknek, a Wizz Air és a Lufthansa City Line légitársaságok debreceni utasforgalmi növekedésének köszönhető. 2017. december 18. óta már Európa és Izrael 8 gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése a cívis városnak és így a kelet-magyarországi régióknak. 2018-ban további növekedésre számítunk a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számát illetően ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is tovább javulhat.” – közölte Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója.

Az idei évben is tovább bővül a Debrecen Airport kínálata, hiszen 2018. március 29-től a Lufthansa már hetente 5-ször szállít utasokat Debrecenbe, kedd és szombat kivételével a hét minden napján közlekedik a járat.

A nyári charter szezon a rendszeres német beutazó charter gépek mellett, Törökországba már heti 2-szer, Görögországba Zakynthosra és Bulgáriába, Burgaszba, Egyiptomba nagyobb gépkapacitással Hurghadába is eljuthatnak az utasok Debrecenből.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A nyár abszolút újdonsága és slágerdesztinációja pedig Barcelona lesz, 2018. június közepétől szeptember végéig, ahova az Ibusz szervezésében a Travel Service repülőgépeivel lehet majd eljutni.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Debrecen Airport tizenkét százalékkal tudta növelni utasforgalmát 2017-ben. A repülőtéren 318 184 érkező vagy induló utas fordult meg a tavalyi évben, ez 33 784 utassal több, mint a 2016-ban elért szám.