Szombaton ünnepelte megalapításának 25. évfordulóját az ukrán nemzeti légitársaság. Az Ukraine International (UIA) első kereskedelmi járata 1992. november 25-én szállt fel Kijevből London irányába.

A légitársaság az elmúlt 25 évben összesen 42 millió utast szállított, mintegy 400 ezer járatának fedélzetén. Az évek során a légitársaság folyamatosan növelte a hálózatát, a kezdeti nagyobb európai repterek irányába pont-pont forgalmat bonyolító vállalatból mára kiterjedt útvonal-hálózattal rendelkező céggé vált. Európa és a volt szovjet tagállamok mellett Amerikába, Afrikába a Közel-Keletre és Ázsiába is indulnak járatai.

A légitársaság összesen 38 országba közlekedik 40 repülőgépével és hetente összesen 1100 belföldi és nemzetközi járatot teljesít.

Az UIA 2017-ben négy vadonatúj Boeing 737-800-assal bővítette flottáját, melynek köszönhetően több új járatot is indított – többek között naponta közlekedő járat indult Budapestre is – és sűrítette járatait számos nyugat-európai útvonalán.

A következő öt évben a légitársaság tervei szerint tovább bővíti és fejleszti flottáját, melyben a hetekben új típus, a Boeing 777-es is megjelent. A szélestörzsű repülőgépekkel a cég tovább kívánja erősíteni hosszútávú hálózatát és a kijevi bázisrepülőterének átszálló forgalmát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu