Januárban 4,5 százalékkal bővült a légiáru-fuvarozás 2013 januárjához képest, a legnagyobb fejlődés a közel-keleti régióban volt – közölte a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) kedden az MTI-vel.

Kiemelték, hogy ez az adat jóval magasabb a tavaly decemberi 2,2 és a 2013-as, teljes évi 1,4 százalékos emelkedésnél. A legnagyobb bővülést a Közel-Keleten regisztrálták, ahol 10,7 százalékkal emelkedett a forgalom. Európa a gazdaság élénkülése miatt 6,0, míg a világ légiáru-forgalmának 40 százalékát adó távol-keleti régió 3,8 százalékos emelkedést mutatott.

A nemzetközi forgalom 5,2, a belföldi pedig 0,3 százalékkal haladta meg a tavaly januári szintet, a töltöttségi mutató előbbi esetben 46,4, utóbbiban pedig 30,2 százalék volt.

Tony Tyler, az IATA vezérigazgatója a közlés szerint azt mondta: bár elérték a 2010-es, recesszió előtti szintet, a teljes éves bővülés a januári adatoknál kisebb lehet. Hozzátette: a fuvarozó cégek legfontosabb feladata 2014-ben a hatékonyság, a biztonság és a megbízhatóság javítása.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!