A társadalmi felelősségvállalás mellett elkötelezett vállalatként a Budapest Airport kilencedik alkalommal rendezi meg jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt, amellyel a SUHANJ! Alapítványt és az Anthony Nolan Alapítványt támogatja. A versenyt idén is különleges környezetben, a repülőtéri futópályán, meghívásos alapon szervezik, de a Budapest Airport 50 páros nevezési lehetőséget is kisorsol, így további 100 fő vehet részt a jeles eseményen.

A Budapest Airport folytatja az immár kilencéves hagyományt, és idén is megrendezi repülőtéri jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt. A szeptember 18-ra tervezett versenyen befolyt összegből a repülőtér üzemeltetője a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását támogatja a magyar SUHANJ! Alapítványon keresztül, valamint a leukémiás betegek gyógyulását segíti az Anthony Nolan Alapítványon keresztül – közölte a légikikötőt üzemeltető cég.

A korábbi évekhez hasonlóan ismét különleges helyszínen élhetik át együtt a sportolás örömét a résztvevők: a versenynek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér erre az alkalomra lezárt, 1-es futópályája ad otthont, ahol fél napig a felszálló és érkező gépek helyett az emberi erőé és kitartásé lesz a főszerep.

Forrás: Budapest Airport

A futóversenyre ezúttal is a légi közlekedés világából érkező futók, különféle vállalatok csapatai és a SUHANJ! Alapítvány sportolói kapnak meghívást. Emellett a Budapest Airport 50 páros belépőt sorsol majd ki, így további 100 embernek nyújt nevezési lehetőséget.

A Budapest Airport számára kiemelten fontos a társadalmi ügyek támogatása, ezért a koronavírus-járvány iparágra gyakorolt hatása ellenére tavaly is és idén újra úgy döntött, hogy megtartja a rendezvényt. A verseny feltételeit a hatályos egészségügyi intézkedéseknek és jogszabályoknak megfelelően alakítja ki a szervező, többek között a távolságtartás érdekében több regisztrációs asztalt állít fel, kézfertőtlenítőt biztosít a helyszín több pontján, és fokozza a takarítás gyakoriságát a rendezvény előtt és közben is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Kilenc évvel ezelőtt, amikor elindítottuk a Runway Run futóverseny-sorozatot, egy fontos társadalmi ügyet kötöttünk össze a sportolással. Minden évben több száz résztvevőt köszönthetünk a futópályánkon, légiközlekedési szakembereket, sportolókat és a turizmus szektor szereplőit. Büszkék vagyunk arra, hogy eddig a nyolc év alatt összesen közel 70 millió forinttal támogattuk a leukémiás gyerekek gyógyulását és a fogyatékkal élők sportolását. A helyi közösségek fontosak számunkra, ezért izgatottan várjuk, hogy újra visszaadhassunk a közösségünknek” – osztotta meg gondolatait Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója.