Egy időre elbúcsúzhatnak a LOT New York és Budapest, valamint Chicago és Budapest között közlekedő utasai a Boeing 787-8 Dreamlinerektől, helyettük az Air Europa Airbus A330-200-asai repülnek az útvonalon augusztus 4 és szeptember 3 között. A bérelt gép szombaton reggel érkezett meg Ferihegyre.

Amint korábban megírtuk, a lengyel légitársaság Budapestről induló transzatlanti járatait Rolls-Royce Trent 1000-es hajtóművek hibái miatt a spanyol Air Europa légitársaságtól wet-lease konstrukcióban bérelt Airbus A330-200-as teljesíti egy hónapig.

Az Air Europa A330-200-asa augusztus 4 és szeptember 3 között teljesít majd szolgálatot a LOT budapesti bázisán.

A személyzettel együtt bérelt gépen három magyar és egy lengyel légiutas-kísérő is szolgál majd.

Az EC-JQQ lajstromjelű, Airbus A330-202 típusú repülőgép augusztus 4-én, szombaton reggel fél 9 körül érkezett meg Madridból Ferihegyre LO 9001-es járatszámmal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Aki a repülőgépen ablak mellett szeretne ülni, jó ha elkerüli a 16. és 35. sort, mert itt hiányzik az ablak, illetve a turista osztály hátsó részében az 51. sorban a három középső ülés (D, E, G) sem a legkomfortosabb, mert a 2-4-2, 2-3-2 ülésváltás miatt limitált a lábtér. Ebben a két Youtube videóban megtekinthető, hogy milyen a business és a turista osztály.

Illusztráció: Az Air Europa egyik Airbus A330-200-as repülőgépe felszállás közben. A főfutóművek behúzás előtti befékezése miatt a futóművek mögötti fekete füst/fékpor teljesen üzemszerű. (Fotó: AIRportal.hu)