A környezetvédelem iránt elkötelezett amerikai fapados, a Frontier minden Green vagy Greene (azaz Zöld) vezetéknevű utasa számára ingyen repülőjegyet kínál egy választott járatra, augusztus 13-i indulással. 

Elindította “zöld hét” elnevezésű kezdeményezését a Frontier, amellyel az üzemanyag-hatékonyság és fenntarthatóság melletti elkötelezettségét fejezi ki az egyesült államokbeli fapados légitársaság. 

A cég a hét során minden nap újabb promócióval rukkol elő, közülük a legkülönösebb a Green vagy Greene, magyarul “Zöld” vezetéknevű utasoknak járó ingyenes retúr repülőjegy.

A kiírásnak megfelelő utasoknak csupán annyi a dolguk, hogy megvásárolják a repülőjegyet, és utólag visszatérítést igényeljenek.

Feltétel, hogy az oda- és visszaút egy foglalás alatt szerepeljen, valamint az odaút augusztus 13-án 12:00 és 23:59 között, a visszaút pedig augusztus 20-án 23:59-ig valósuljon meg. A légitársaság ugyanakkor csak 400 dollárig téríti vissza a repülőjegy árát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fapados légitársaság múlt héten üzemeltette Amerika legzöldebb járatát Denver és Greenville között Airbus A320neo típusú gépével, amely jelenleg az egyik leghatékonyabb üzemanyag-felhasználású repülőgéptípus. 

Ilyen ajándékcsomagot kaptak a Frontier utasai Amerika legzöldebb járatán (forrás: Frontier)

A járaton az evőeszközök, tányérok és poharak újrahasznosítható anyagból, a keverőpálcák bambuszból készültek, a harapnivalók környezetbarát csomagolást kaptak. Amerika legzöldebb járatának fedélzetén az összes utas „zöld ihletésű” ajándékcsomagot kapott. 

A Frontier fenntarthatóság iránti elkötelezettségének részeként fákat ültet, amivel ellensúlyozza a széndioxid-kibocsátását. A légitársaság szerint 39 százalékkal hatékonyabb az üzemanyag-felhasználásuk, mint bármely más amerikai versenytársának, és 2018-ban több, mint 380 millió liter üzemanyagot spóroltak meg.