A Qatar Airways minden Dohában átszálló utasa részére ingyenes egy éjszakás tartózkodást biztosít a katari turisztikai hatósággal (Qatar Tourism Authority – QTA) együttműködésben.

A légitársaság a nyári időszakban nyújtja minden Dohában átszálló utasa számára a +Qatar nevű szolgáltatást, mely négy- és ötcsillagos szállodákban biztosít ingyenes, egy éjszakás elhelyezést az utasok számára.

A légitársaság Airbus A320-as repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A légitársaság Airbus A320-as repülőgépe Budapesten.
(Fotó: AIRportal.hu)

Az akcióhoz – melynek célja Doha népszerűsítése a nemzetközi átszálló utasok körében – olyan neves szállodaláncok tagjai csatlakoztak, mint a Four Seasons, a Marriott Marquis, a Radisson Blu és az Oryx Rotana.

A Dohában átszálló turista osztályú utasok négycsillagos szállodákban (+Qatar Premium szolgáltatás), a business- és első osztályon utazók pedig ötcsillagos hotelekben szállhatnak meg ingyenesen (+Qatar Luxury szolgáltatás).

Akinek az egy éjszaka tartózkodás nem elegendő, mindössze 50 amerikai dolláros foglalási díj fejében még egy második éjszakát is hozzáadhat a foglaláshoz (+Qatar Ultimate szolgáltatás).

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ország nemrégiben tette ingyenessé az átszálló utasok számára igényelhető tranzit vízumot, mely 96 órás tartózkodást tesz lehetővé Katarban.

Az ajánlat 2017. május 1. és augusztus 31. közötti foglalásoknál vehető igénybe, utazási időszak 2017. május 7. és szeptember 30. között lehetséges. Az ingyenes tranzit vízumhoz előzetes regisztráció szükséges. További információk és a részletes feltételek a légitársaság weboldalán érhetők el.

Amint arról korábban beszámoltunk, heti tízről heti tizenkettőre emelte Doha – Budapest – Doha járatainak számát a Qatar Airways mától, azaz 2017. május 2-től. A Qatar Airways eddig is üzemelő QR199/200 járatszámú, napi járatainak megszokott menetrendje megmarad és 2016. júniusától hetente három alkalommal – hétfő, csütörtök és vasárnap – közlekedő, QR201/202 számú esti járatok 2017. május 2-től már hetente ötször, a fenti napok mellett keddenként és szombatonként is repülnek majd az útvonalon. Ennek megfelelően a szerdai és pénteki napok kivételével minden nap dupla járat repül majd Dohából Budapestre és vissza.

A Qatar Airways Airbus A350 XWB repülőgépe Münchenben. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Qatar Airways Airbus A350 XWB repülőgépe Münchenben. (Fotó: AIRportal.hu)