A SpaceX Starlink kapcsolatával szereli fel Airbus A220-300-as flottáját a lett légitársaság, ingyenes és korlátlan, nagysebességű internetet nyújtva minden járatán.

Az Air Baltic közleménye szerint a cég lesz az első európai légitársaság, amely az otthoni internethez hasonló vagy annál jobb teljesítményű, korlátlan és ingyenes műholdas internetet biztosít járatai fedélzetén, bejelentkezési oldalak és egyéb nehézségek nélkül.

A légitársaság a SpaceX műholdas technológiáját használja majd, és még az idei évben megkezdi a szükséges technológia telepítését a teljes – jelenleg 39 példányt számláló – Airbus A220-300-as flottájára, miután a két vállalat együttműködve megszerzi az ehhez szükséges kiegészítő típustanúsítványt a hatóságoktól.

Forrás: Air Baltic

A Starlink tavaly kezdte meg a kereskedelmi repülőgépek kiszolgálását nagy sebességű fedélzeti internettel. Műholdjai alacsony Föld körüli pályán, 550 km-es magasságban keringenek. A hagyományos geostacionárius műholdakhoz képest több mint 65-ször közelebb lévő berendezésekkel a Starlink jelentősen alacsonyabb, mindössze 20 ms késleltetési időt és nagyobb, akár 350 Mbps átviteli sebességet biztosít a végfelhasználók számára.

Ennek köszönhetően olyan alkalmazások is működni fognak, amelyek kiszolgálása a hagyományos technológiával nem volt lehetséges, beleértve az online játékokat, a virtuális magánhálózatokat, és egyéb nagy adatátviteli sebességet igénylő tevékenységeket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.