Állásukat vesztett légiutas-kísérők jelentkezhetnek a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) online kurzusára, a tanfolyam regisztrációhoz kötött.

A szervezet lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, 800 fő részvételével végzett kutatásuk azt mutatta, hogy az elbocsátott légiutas-kísérők 78 százaléka szeretné, ha segítenének nekik megtalálni azokat az erősségeket, amelyeket felhasználva más iparágakban is sikeresek lehetnek.

Emiatt is indította el az IATA a három órás tanfolyamot, amelyre a képzési központjának honlapján lehet regisztrálni február 9. és 23. között.

Fotó: United

A tananyagot a korábban szintén utaskísérőként dolgozó, de már másik területen tevékenykedő szakemberek segítségével állították össze. A kurzus során a résztvevők tanácsot is kaphatnak arról, hogyan készüljenek az állásinterjúra, és mely erősségeiket tudják majd hasznosítani.

Stéphanie Siouffi, az IATA képzési vezetője szerint több tízezer légiutas-kísérő veszítette el állását, és reméli, hogy rövidesen újra munkába állhatnak valamelyik légitársaságnál. Addig viszont azzal köszönik meg szolgálataikat, hogy segítenek nekik más területen elhelyezkedni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.