Innovatív megoldással rukkolt elő a Delta a kisállatok raktérben szállítására: a Care Pod nevű háziállat-hordozó olyan különleges funkcióval rendelkezik, mint a GPS-nyomkövető, a beépített vízadagoló és a hármas zárású biztonsági ajtó.

Ötéves kutatás-fejlesztés és két hónapos tesztperiódus után a Care Pod elnevezésű háziállat-hordozót először nyolc amerikai repülőtéren vezeti be a Delta: Atlantában, Bostonban, Los Angelesben, Minneapolisban, New Yorkban (JFK és La Guardia), San Franciscóban és West Palm Beachen. A későbbiekben fokozatosan kiterjesztik alkalmazását a Delta egész hálózatán.

A Care Pod innovatív állathordozó (forrás: Delta)

A Care Pod számos olyan adottsággal rendelkezik, amelyekkel növelhető a háziállatok komfortja, biztonságérzete, utazási élménye:

  • Többrétegű anyagból készült, és speciális szellőzőrácsokkal van felszerelve, amelyekkel nyugtató környezetet teremt a háziállatok számára, kizárva az ismeretlen környezetből adódó vizuális stresszhatást;
  • A hordozóeszköz erős, szigetelt falakkal rendelkezik, amelyek megvédik a háziállatot a repülőút során előforduló hőmérséklet-ingadozásoktól;
  • Beépített, kifolyásgátlós vízadagolót tartalmaz, amely 1 liter folyadék tárolására képes;
  • A beépített GPS-nek köszönhetően folyamatosan nyomon követhető a háziállat utazása a Delta Cargo Control Center munkatársai számára, akik a nap 24 órájában készenlétben állnak, és amennyiben szükséges, képzett földi személyzetet küldenek a háziállathoz;
  • A tulajdonos a saját mobiltelefonján keresztül is folyamatosan nyomon követheti és ellenőrizheti merre jár kedvence.

A Delta állatorvosokkal együtt folyamatosan felülvizsgálja a hordozórendszer működését annak érdekében, hogy felismerje azokat a területeket, amelyeken javítani lehetne. A légitársaság speciálisan képzett földi személyzete gondoskodik a háziállatokról a repülés előtt és után is.

A háziállat szállítását a deltacargo.com oldalon lehet megrendelni, egy út 850 USA-dollárba kerül. Összehasonlításképpen egy standard, közepes méretű hordozóban történő szállítás „csak” 245 dollár.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bővebb infót a kisállatok repülőgépen való szállításáról ebben a cikkben olvashatsz.