2023 augusztus végén ismét légiforgalmi irányító képzést indít a HungaroControl, amelyre már most várják a jelentkezőket.

A légiforgalmi irányítók világszínvonalú, high-tech munkakörnyezetben végzik feladataikat egy profi csapat tagjaként. Minden napjuk egy újabb kihívás, garantált számukra a folyamatos fejlődés és sikerélmény, munkájukkal milliók biztonságáról gondoskodnak.

A légiforgalmi irányító munkakör egy életre szóló hivatás. A nagy felelősséggel járó, magas presztízsű munkáért kiemelkedő fizetés, számos egyéb juttatás és kiváló munkakörülmények várják az irányítókat.

A tanfolyamra a 20. életévüket betöltött, európai uniós állampolgárok jelentkezhetnek, akik a magyar nyelvet anyanyelvi szinten ismerik, rendelkeznek érettségivel és angol középfokú komplex nyelvvizsgával, vagy azzal egyenértékű bizonyítvánnyal. Akinek még nincs meg a nyelvvizsgájuk, legkésőbb 2023. március 31-ig mutathatják be a sikeres nyelvvizsgáról szóló igazolást.

Forrás: HungaroControl

A légiforgalmi irányítói munkakör betöltéséhez olyan képességek, készségek szükségesek, mint a gyors reakció, nagyfokú figyelemmegosztás, higgadtság, stressz- és monotóniatűrés. A jó irányító magabiztos és felelősségteljes, kiválóan priorizál, villámgyorsan dönt, valamint egyedül és csapatban is helytáll. Ha magadra ismertél, a HungaroControlnál a helyed!

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A néhány perc alatt, online elvégezhető jelentkezésnél egy fényképes önéletrajzot kell feltölteni, illetve a szükséges bizonyítványok adatait megadni.

Infógrafika a légiforgalmi irányítók kiválasztásának folyamatáról. (Forrás: HungaroControl)

Érdemes mihamarabb beküldeni a jelentkezést, hogy minél több idő álljon rendelkezésre a jelölteknek az egyes kiválasztási lépcsőfokok teljesítésére.

A jelölteket összetett folyamat során választják ki a HungaroControl szakemberei. Olyan alapvető képességeket vizsgálnak, amelyekre építve a későbbiek során nagy valószínűséggel alkalmassá válhat valaki a légiforgalmi irányítói munkára. A képességfelmérők sikeres teljesítéséhez elengedhetetlen a magabiztos középfokú angol nyelvtudás.

A kiválasztási folyamat lépéseit sikeresen teljesítő jelentkezők két évig tartó, összetett képzést követően szerezhetik meg az irányítói munka önálló végzéséhez szükséges szakszolgálati engedélyt.

Ha úgy érzed, hogy ez egy életre szóló hivatás lehet számodra, küldd be a jelentkezésedet még ma a HungaroControl karrieroldalán!