A stuttgarti repülőtér egyik alkalmazottja péntek este még a felszállás előtt feltartóztatott egy ittas állapotban lévő pilótát a Lisszabonba tartó járaton – írta a hirado.hu az MTI közlése alapján.

A 40 éves portugál férfi már a pilótafülkében a felszállás előtti ellenőrzéseket végezte, amikor a járat indulását 106 utassal a fedélzetén törölték.

A repülőtéri dolgozónak a járat elsőtisztjének bizonytalan járása és alkoholszaga tűnt fel, s rögtön figyelmeztette a légiközlekedés felügyeletet, illetve a rendőrséget is.

A hatóságok megállapították, hogy a férfi nyilvánvalóan ittas állapotban volt.

A járat 106 utasának szállodában kell töltenie az éjszakát, mivel a járatra nem állt rendelkezésre csereszemélyzet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Törölték a TAP Stuttgart – Lisszabon járatát

 

A flightradar24.com információi szerint 2018. március 23-án pénteken a TAP Air Portugal TP 523-as számú, Stuttgart – Lisszabon járatát törölték.

 

A járatot a CS-TPT lajstromjelű Embraer ERJ-190LR repülőgépe teljesítette volna. A repülőgép TP 527-es járatszámmal szombaton reggel repült vissza Lisszabonba.

A rendőrség és az ügyészség most a légiközlekedés veszélyeztetése bűncselekmény kísérletének gyanúja miatt nyomoz a férfival szemben.

A pilótát előzetesen őrizetbe vették, s 10 ezer eurós óvadékot állapítottak meg, hogy szabadlábon védekezhessen. A hatóságok emellett indítványozták a pilótaengedélye bevonását.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!