Június 18-tól Izmir és Budapest között indít menetrend szerinti járatokat a Sun Express, a török légitársaság Boeing 737-800-as repülőgépei hetente egy alkalommal, szombatonként közlekednek majd. Antalyába pedig hetente ötször repül a főszezonban a légitársaság.

Antalya mellett immár Izmir is elérhetővé válik a nyári utazási időszakban a Sun Express menetrend szerinti járataival. Izmirbe eddig csak charterjáratok közlekedtek a magyar főváros repteréről.

A török légitársaság Boeing 737-800-as repülőgépei június 18. és október 2. között hetente egyszer, a szombati napokon közlekednek Izmir és Budapest között.

Az XQ 856-os számú járatok helyi idő szerint délben indulnak Izmirből, Budapestre 13 óra 20 perckor érkeznek meg, majd XQ 857-es járatszámmal 14 óra 10 perckor szállnak fel Ferihegyről, és 17 óra 20 perckor szállnak le Izmirben.

Fotó: AIRportal.hu

A Sun Express már 2020 nyarán is tervezte az üzemelést az Izmir és Budapest közötti útvonalon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság Antalya és Budapest közötti járatai jelenleg is közlekednek hetente egy alkalommal, szombatonként, a nyári menetrend kezdetétől, március 27-től a járat átkerül vasárnapra. Május elejétől már heti kettő (szerda és vasárnap), május 25-től három járat (szerda, péntek és vasárnap) lesz elérhető Antalyába.

Június 7-től szeptember végéig jellemzően pedig már hetente öt alkalommal (hétfő és szombat kivételével a hét minden napján) repül a légitársaság a magyar főváros és a törökországi üdülőhely között, októberben pedig hetente háromszor.

A Sun Express a Turkish Airlines és a Lufthansa vegyesvállalataként működő, 1989-ben alapított cég, flottájában 50 darab Boeing 737-800-as és 9 darab Boeing 737 MAX 8-as teljesít szolgálatot.

A 2022-es nyári menetrendben hetente 35 járat repül Törökországba a magyar fővárosból, a Sun Express járatai a kínálat 13 százalékát adják.