A személyzet körében tapasztalt egyre több megbetegedés miatt a menetrend ritkítására készül a KLM a február 7. és március 13. közötti időszakra szólóan, ezzel az utolsó pillanatos járattörlések elkerülése a légitársaság célja.

A holland Luchtvaartnieuws.nl szakmai portál az egyik légiutas-kísérőket tömörítő szakszervezet tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy a koronavírus omikron-változata okozta fertőzések és az emiatt karanténban lévő dolgozók rekordmagas száma miatt vált szükségessé a menetrend és a beosztások átszervezése.

E szerint a február 7. és március 13. közötti időszakban a légitársaság azért ritkítja proaktívan a járatokat, hogy el tudja kerülni az utolsó pillanatos járattörléseket, és a személyzet beosztásának változtatását.

Az érintett útvonalak körét és a törölt járatok számát jelenleg véglegesítik a légitársaság szakemberei, ezt követően az utasokat előre tájékoztatják majd, és másik járatokra foglalják át a KLM egy szóvivőjének közlése szerint.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közlésében megerősítette az értesüléseket, hozzátették, hogy a betegállományban lévő dolgozók száma folyamatosan növekszik,  az elmúlt héten emiatt naponta átlagosan tízet töröltek a 240 oda-vissza járatukból.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Hollandiában a járvány miatt több szektorban is átmeneti munkaerőhiány lépett fel, ezért az ország kormánya bejelentette, hogy a stratégiai munkakörökben, egyebek mellett a légiközlekedésben dolgozók számára is lazíthatnak a karanténszabályokon, vagy kivételeket alkalmazhatnak, a szabályozás részleteit a napokban dolgozzák ki.

A KLM emellett a harmadik, emlékeztető oltás felvételét szorgalmazza a dolgozói számára, mert számos országban ezt már megkövetelik.

Amint megírtuk, a Finnair és korábban a Lufthansa is tömeges járatritkítást jelentett be az év első időszakára hasonló okok miatt, mint most a holland cég.