A januári leállás miatt még mindig elmarad a tavalyi gyártási ütemétől az Embraer, de a harmadik negyedéves átadások már kedvezőbb képet mutatnak, a megrendeléseinek értékét pedig 1 milliárd dollárral növelte.

A brazil repülőgépgyártó tíz E-Jetet adott át vevőinek a szeptemberrel zárult három hónapos időszakban, amelyből kilenc E175-ös és egy E195-E2-es volt, emellett átadott még 23 üzleti repülőgépet, amelyből 15 a könnyű, nyolc pedig a közepes méretkategóriába tartozik – közölte lapunkkal a vállalat.

A harmadik negyedévben összesen átadott 33 repülőgép enyhe növekedést jelent az előző három hónapos időszakhoz és tíz százalékos bővülést a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva.

Az idei év első kilenc hónapjában az Embraer összesen 79 legyártott repülőgépet adott át, amelyből 27 volt kereskedelmi típus, 52 pedig business jet, ez azonban még mindig elmarad 2021 azonos időszakának 86 gépes (32 E-Jet és 54 üzleti) teljesítményétől.

Forrás: Embraer

A gyártó közlése szerint a jelenség a gyenge első negyedéves teljesítménynek tudható be, januárban ugyanis az Embraer kénytelen volt leállítani a gyártást, mivel a 2020 áprilisában kútba esett Boeing-felvásárlás miatt korábban különválasztott, kereskedelmi típusokat gyártó üzletágat újraintegrálták.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A korábban közölt éves átadási célszámát változatlanul fenntartja a brazil gyártó, amely szeptember végén szállította le az 1700. E-Jetet.

Az átadások késése ellenére a cég növelte megrendelés-állományát, amelynek értéke idén szeptember végére 1 milliárd dollárral haladta meg a tavalyi értéket, és elérte a 17,8 milliárdot.

Az Embraer a napokban közölte azt is, hogy az E195-E2 Tech Lion fantáziafestésű prototípusa bemutatkozik Kínában, a 14. Airshow China repülési kiállításon, ahol az utasszállító típusai mellett bemutatja az idén tavasszal indult áruszállítóvá alakítási programját is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!