Csütörtökön éjfélig várja a jelentkezéseket a HungaroControl Zrt. az  ősszel induló légiforgalmi irányító képzésére. Eddig kell beadni a jelentkezésüket  azoknak, akik a toborzás első hullámában részt kívánnak venni.

Akik a toborzás első hullámában, 2019. január 31-ig elküldik a jelentkezésüket, több FEAST-teszt időpont közül választhatnak a toborzó időszak során és az orvosi vizsgálatok időzítésében is lehetőség adódik a tervezésre.

Rugalmasabban tudják alakítani a felvételi időpontokat azok, akik most jelentkeznek.

Ezen felül több idő áll rendelkezésre a szükséges ügyintézéshez vagy hiánypótláshoz is, és marad idő, ha egy plusz igazolást kell megszerezni (pl. nyelvvizsga-honosítás, iskolai végzettséget igazoló dokumentum, orvosi igazolás stb.).

Így zajlik a kiválasztás – a HungaroControl kisfilmje:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Miért jó a HungaroControl légiforgalmi irányítójának lenni?

Légiforgalmi irányítók dolgoznak a HungaroControl munkatermében. (Fotó: AIRportal.hu)

A légiforgalmi irányítók high-tech munkakörnyezetben végzik feladataikat egy világszínvonalú, profi csapat részeként. Minden napjuk egy újabb kihívás, a változatos munka mellett garantált számukra a folyamatos fejlődés. A magyar légtér irányításáért felelős HungaroControl Zrt. minden szempontból a világ élvonalába tartozó, innovatív vállalat.

A légiforgalmi irányítók munkáját korszerű radarberendezések, professzionális informatikai háttér és Európai egyik legkorszerűbb speciális szoftvere, a MATIAS segíti.

A légiforgalmi irányító munkakör egy életre szóló hivatás. A nagy felelősséggel járó magas presztízsű munkáért európai szintű fizetés, egyéb juttatások és kiváló munkakörülmények járnak az irányítóknak.

Mik a jó légiforgalmi irányító fő ismérvei?

A légiforgalmi irányító munkakör betöltéséhez olyan képességek, készségek szükségesek, mint a gyors reakció, nagyfokú figyelemmegosztás, higgadtság, stressz- és monotóniatűrés, valamint csapatmunkára való képesség. A jelentkezők közül egy összetett kiválasztási folyamat során választják ki a HungaroControl szakemberei a jelölteket. Olyan alapvető képességeket vizsgálnak, amelyekre építve a későbbiek során nagy valószínűséggel alkalmassá válhat valaki a légiforgalmi irányítói munkára. A kiválasztási folyamatról korábbi cikkünkben bővebben is írtunk.

Az ezernyi jelentkezőből csak a legjobbakat veszik fel, és a kétéves képzésnek az jut a végére, aki valóban ezt az életre szóló hivatást akarja ellátni, ezért ezért is elengedhetetlen a szakma iránti szeretet és a megfelelő szintű elkötelezettség.

Ki jelentkezhet légiforgalmi irányítónak?

Lehet, hogy ezek a fotelek éppen rátok várnak? (Fotó: AIRportal.hu)

Sokan azt gondolják, hogy a légiforgalmi irányító szakmában csak a férfiak állják meg a helyüket, de ez nem igaz, évről évre egyre több hölgy jelentkezik, végzi el sikerrel a képzést és szerez szakszolgálati engedélyt.

A jelentkezés feltételei és a beadandó dokumentumok nem változtak az előző évekhez képest. Fontos kiemelni – mert sokaknak lehet téves információja ezzel kapcsolatban- hogy a légiforgalmi irányító tanfolyamra történő jelentkezésnek nem feltétele a felsőfokú végzettség és nem szükséges semmilyen szakirányú előképzettség, sőt műszaki beállítottság sem.

A tanfolyamra bárki jelentkezhet, aki európai uniós állampolgársággal rendelkezik, a magyar nyelvet anyanyelvi szinten ismeri, betöltötte a 20. életévét és büntetlen előéletű.

Az említetteken túl a jelentkezőnek államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű bizonyítvánnyal és legalább középfokú iskolai végzettséggel kell rendelkeznie.

Mi szükséges a jelentkezéshez?

A légiforgalmi irányító tanfolyamra a HungaroControl Zrt. weboldalán egy egyszerűen és gyorsan kitölthető online regisztráció elküldésével lehet jelentkezni.

A jelentkezéshez mindössze egy fényképes önéletrajzot, motivációs levelet kell beküldeni, valamint csatolni kell a legalább középfokú iskolai végzettséget igazoló okirat másolatát.

Nagyon fontos, hogy be kell küldeni egy államilag elismert, (C típusú) angol középfokú komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű bizonyítvány másolatát. Ennek meglétét ugyanis jogszabály írja elő, így a cég akkor sem tud eltekinteni a megfelelő nyelvvizsgát igazoló okirattól, ha a jelentkező anyanyelvi szinten beszél angolul.

Vedd kezedbe az irányítást, jelentkezz légiforgalmi irányítónak most!

Ha érdekel a légiközlekedés vagy a légiforgalmi irányítás és úgy érzed, megvan benned a szükséges motiváció,
küldd el a jelentkezésed a HungaroControl Zrt-hez, hogy a világ egyik legkülönlegesebb szakmájában dolgozhass!