Az Austrian Airlines és az Air Canada partneri együttműködésének eredményeképp április utolsó két napján két új kanadai kapcsolattal bővült a Bécs-Schwechat Nemzetközi Repülőtér útvonalhálózata. Az új járatok naponta közlekednek Montrealba és Torontóba.

Montrealba, Kanada második legnagyobb városába április 29-én indította el a nyári menetrendi időszakban naponta, télen pedig heti ötször közlekedő járatát az Austrian Airlines.

Fotó: AIRportal.hu

Az OS 73-as számú, Boeing 767-300ER típusú repülőgéppel teljesített járatok menetrend szerint délelőtt 10 óra 30 perckor indulnak Bécsből, célállomásukra pedig helyi idő szerint délután fél kettő után öt perccel érkeznek meg.

Visszafelé 18 óra 45 perckor indulnak, és másnap reggel 8 óra 45 perckor érkeznek meg az osztrák fővárosba.

A menetrendnek köszönhetően az utasok számára kedvező átszállási lehetőségek állnak rendelkezésre az Austrian és más cégek Európán belüli járathálózatára, Kanadában pedig az osztrák légitársasággal szoros kapcsolatot ápoló Air Canada 120 útvonalának valamelyikén folytathatják útjukat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Megújult a Bécs-Torontó járat

Az Air Canada a Star Alliance légiszövetségben kötött partnerség révén szintén április 29-től hosszabb szünetet követően tért vissza Bécsbe, átvéve az Austrian Airlines-tól a Bécs-Torontó járat üzemeltetését, amelyre a montrealihoz hasonlóan a jövőben a két légitársaság közösen értékesíti a jegyeket.

Az első, Boeing 787-9 Dreamlinerrel teljesített járat április utolsó napján reggel érkezett meg Schwechatra, ahol ünnepélyes keretek között Heidi Alberta Hulan, Kanada ausztriai nagykövete, Mark Galardo, az Air Canada járatfejlesztésért felelős alelnöke és Julian Jäger, a reptérüzemeltető vezérigazgatója fogadta. 

Jäger elmondta, az első negyedévben 27,5%-os forgalomnövekedést regisztráltak Észak-Amerika irányába, a folyamatosan növekvő kereslet kielégítéséhez pedig nagyban hozzájárul ez a régi-új járat is. 

Hozzátette, az új fejlesztésekkel Kanada két legfontosabb városa közvetlenül elérhetővé vált Bécsből, ami a nyaralni vágyók mellett az üzleti utasok igényeit is jól szolgálja, a nyári időszakban naponta, télen pedig a hét öt napján.

Az első torontói járatot teljesítő Air Canada Boeing 787-9-es a bécsi forgalmi előtéren (Forrás: Vienna Airport)

Kanada ugyanakkor népszerű turistacélpont is, köszönhetően számos természeti látványosságának, például az USA-val közöt határon található Nagy-tavak vidékének, vagy természetfotósokat és sportvadászokat egyaránt vonzó változatos vadállományának.

Emellett számos épített látványosság is található az ország nagyvárosaiban, ilyenek a torontói CN-torony, amely a város legmagasabbja, és a híres, ovális alakú Queen’s Park.

A megújult járaton, az új generációs gépek fedélzetén az utasok minden eddiginél nagyobb kényelemben tölthetik el a körülbelül nyolc és fél órás utat a turista, prémium turista vagy az üzleti osztálynak megfelelő Signature Class üléseinek valamelyikében.

Függetlenül attól, melyik osztályra szól a jegy, minden utas közel 600 órányi szórakoztató anyagot érhet el az út időtartama alatt az ülésekhez tartozó érintőképernyőkön, a saját okos eszközök töltésére pedig minden székhez külön USB-portokat építettek be.

Az járatok szinte pontosan egy időben közlekednek az Austrian Airlines Montrealba közlekedő járataival, várható repülési idejükben is mindössze tizenöt perc különbség van.