Egyre másra nyitja legújabb, amerikai járatait a Wow Air, az izlandi fapados. Eddig csak Izlandról, most már Európa több nagyvárosából is indít járatokat az Egyesült Államokba a légitársaság.

Lassan megszokottá válik, hogy az Egyesült Államok és Európa között az újabb géptípusoknak köszönhetően már alapvetően keskenytörzsűvel is lehet repülni. Ezt használja ki a Wow Air és fő versenytársa, az Icelandair, valamint a Norwegian Air Shuttle is.

A tumultus már most is nagy, de a Wow Air még egy lapáttal rátesz, mivel bejelentették, hogy London-Stanstedről, Amszterdamból, Párizsból, Frankfurtból, Dublinból és Koppenhágából is indítanak járatokat New Yorkba. A gépek  a fő repülőtérre JFK-re (!) érkeznek majd. Az első járatok április 28-án indulnak majd Londonból.

A járat egyetlen szépséghibája, hogy a gépek megállnak majd Reykjavikban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nem ez lesz az első útvonala a Wow Airnek New Yorkba, mivel Izlandról már teljesít járatokat a keleti parti metropoliszba, de nem JFK-re, hanem a másik nagy repülőtérre, Newarkra, ahova május végétől növelik majd a heti járatszámot.

Skúli Mogensen, a Wow Air vezérigazgatója az Airways magazinnak azt mondta, nagyon nagy az igény a newarki utakra, főleg ír utasok veszik igénybe, ezért is jelentették be az új utat Stansted és JFK között.

A légitársaság augusztus végén jelentette be egyik legnagyobb terjeszkedését az amerikai piacon. Cleveland, St. Louise, Cincinnati és Detroit válik elérhetővé a 2018-as nyári menetrendi időszakban a WOW hálózatán. Detoritba április 26-ától, Clevelandbe május 4-étől, Cincinnatibe 10-étől, St. Louisba pedig 17-étől indulnak az első járatok.

A társaság jelenleg Newark mellett Bostonba, Washingtonba, Montréalba, Tornotóba, Los Angelesbe, San Franciscóba, Miamiba, Pittsburgh-be és Chicagóba közlekedik.

A cég egyébként elég lazán kezeli a gépek lajstromozását, mivel azokat a TF- országjelző után értelmes, vagy rövidítés után is értelmes hárombetűs szavakból alkotja. Így lett a flotta legnagyobb tagjának, egy A330-300-asnak TF-WOW a lajstroma, két A321-es pedig a TF-MOM és TF-DAD jelzést kapta, de van SIS, BRO, KID, SON, NEO, JOY, LOV és GAY lajstromú gépük is, utóbbi lehetőség szerint kizárólag San Franciscóba repül.