Az egyik repülőgépek adás-vételével foglalkozó apróhirdetési oldalon találhat új gazdára a LOT Polish Airlines egykori Tu-134A típusú repülőgépe.

Az 1976-ban gyártott kéthajtóműves szovjet utasszállító repülőgépet mintegy 65 000 eurós (kb. 20,8 millió forintos) kikiáltási ártól kínálja az eladó.

A Lodzban található repülőgép kívülről meglehetősen kopottas és koszos, de egy alapos mosást és/vagy átfestést követően szép állapotba hozható.

A hirdetés szövege és a mellékelt fotók alapján az 1993-ban forgalomból kivont repülőgép belseje nagyon jó állapotban került megőrzésre. A pilótafülke -eltekintve néhány hiányzó kárpittól – teljesen intakt, a gép korának megfelelő állapotú, nem hiányzik belőle és nincs megrongálva egyetlen műszer, vagy kezelőszerv sem.

Az SP-LHE lajstromjelű gép utastere is teljesen berendezett állapotban maradt meg, a fotók szerint egyetlen oldalpanel sem hiányzik, vagy sérült.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vevőnek a vételáron felül és a felújítás költségei mellett persze számolni kell a repülőgép szétszerelésének és szállításának, majd összeszerelésének vaskos költségeivel is.