Minden idők második legerősebb havi utasforgalmát produkálta augusztusban a Debrecen Airport. Az előző év azonos hónapjához viszonyítva 15%-kal több, mintegy 38 060 légi utas használta 2017. augusztusában Magyarország második legforgalmasabb repülőterét.

Az év első nyolc hónapjában 214 820 utast kezelt a debreceni repülőtér, mely 5%-kal haladja meg az előző év január-augusztus időszakában mért 203 660 fős számot.

A nyári hónapokban közel 108 000 légi utas fordult meg a debreceni reptéren.

A Debrecen Airport első nyolc havi utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járatok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönheti.

Az év utolsó 4 hónapjára is optimisták a kilátások, hiszen az előfoglalási trendek és a kereslet rendkívül biztatóak a repülőtér üzemeltető lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2017 év végére az üzemeltető prognózisa szerint a repülőtér utasforgalma átlépi a háromszázezret

a Wizz Air bázisnak, a Lufthansa City Line menetrend szerinti járatainak, valamint az erős nyári charter forgalomnak köszönhetően.

Amint arról korábban beszámoltunk, 2017. december 18-án indul a Wizz Air Debrecen – Moszkva (Vnukovo) járata, amellyel 8-ra bővül a menetrend szerinti járatok száma a Debrecen Airportról és a régiós repülőterek közül egyedül Debrecenből lesz közvetlen légi összeköttetés az orosz fővárosba.