Az Ukraine International Airlines Kijev – Budapest útvonalán a járatszám heti 14-re történő emelését indítványozta március 28-án megtartott bizottsági ülésén az ukrán Állami Légiközlekedési Szolgálat, adta hírül március 10-i közlésében a hatóság.

Fotó: AIRportal.hu

Amint arról korábban beszámoltunk, az ukrán légiközlekedési hatóság április elején jelentette be, hogy megállapodást kötött Magyarországgal, hogy heti 9-14 közötti járatszámra emelkedhessen a járatok száma Kijev és Budapest között.

Az ukrán polgári légiközlekedést felügyelő hatóság weboldalán megjelent korábbi hivatalos közlés szerint hetente 9 és 14 közötti járat üzemelhet a Kijev-Budapest útvonalon, ezzel növelve az utas- és áruszállítás kapacitást a két szomszédos ország fővárosa között.

Míg a bizottság február végén arra tett javaslatot, hogy az UIA heti hétről kilencre emelje a két ország fővárosa közötti járatszámot,
a mostani döntés szerint a járatszám heti 14-re nő.

Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy az Ukraine International Airlines naponta kétszer repülnek majd Budapestre. A közlés nem tartalmazza, hogy a járatszám növelésére mikortól kerül sor.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lapunk március elején történt megkeresésére az ukrán légitársaság magyarországi képviselete később ígért tájékoztatást.

Kijevbe jelenleg az Ukraine International Airlines (UIA) és a Wizz Air járataival lehet eljutni Budapestről közvetlenül.

Az UIA jelenleg összesen 40 darab repülőgépet üzemeltet, melyből 27 darab Boeing 737 NG sorozatú, közepes hatótávolságú repülőgép, 3 darab 737 Classic, 4 darab Boeing 767-300-as és 5 darab Embraer E-190-es regionális repülőgép. A légitársaság flottájának átlagéletkora 11,6 év.

Amint arról korábban beszámoltunk, a légitársaság február végén állította forgalomba első Boeing 777-200ER repülőgépét. A légitársaság további három felújított fedélzetű Boeing 777-es átvételét tervezi 2018 őszéig.