Teljesítette első olyan járatát az Emirates, amelyen kizárólag koronavírus ellen beoltott személyzet állt szolgálatban, vasárnap Dubajból Los Angeles-be repülve.

A repülőgép és az utasok kiszolgálását segítő személyzet összes tagja a check-intől a biztonsági kapuknál dolgozókon, a Business és First várók személyzetén és a beléptető kapuknál szolgálatot teljesítőkön át a mérnökökig, légiutas-kísérőkig és pilótákig megkapta a koronavírus elleni vakcina mindkét adagját Dubajban – közölte lapunkkal a légitársaság.

Szintén beoltott személyzet látta el a repülőgép felkészítését, a poggyászberakodást, és a SkyCargo szokásos logisztikai feladatait.

Az Emirates cégcsoport egy hónappal ezelőtt indította el önkéntes oltóprogramját, amelynek során eddig 26000 alkalmazott, a teljes emírségbeli munkaerő 44 százaléka kapta meg a Pfizer-BioNTech vagy a Sinopharm vakcinájának mindkét dózisát.

Forrás: Emirates

„Munkatársaink egészségének védelme kiemelten fontos számunkra, de az oltási program utasaink biztonságos utazását is szolgálja” – magyarázta Adel Al Redha, az Emirates operatív igazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Arról is beszámolt, hogy az Emirates munkatársai nagyon pozitívan fogadták a programot, és a frontvonalban dolgozók körében jelentős az igény a Covid-19 oltás iránt.

A légitársaság folytatja saját, önkéntes oltási programját az összes dolgozója körében, amelynek során együttműködik az Egyesült Arab Emírségek Nemzeti Oltási Programjával.

Forrás: Emirates

A pilóták és légiutas-kísérők közül már közel 5 ezren kérték és kapták meg a vakcina mindkét adagját több ezer, más területen dolgozó alkalmazottal együtt, akik a vállalat saját szakorvosi rendelőiben vagy az ország valamelyik oltási centrumában igényelhették az oltásokat. A rengeteg jelentkező miatt a légitársaság oltási pontjai a hét minden napján, napi 12 órában folyamatosan oltják az embereket.

Az Egyesült Arab Emírségekben az egyik legmagasabb a lakosság átoltottsági aránya: eddig 5,5 millió adag vakcinát adtak be, amivel az Oxfordi Egyetem adatai szerint az ország lakosságarányosan a második a világon.

Forrás: Emirates