Bevezeti az Emirates az európai légitársaságok hosszútávú járatán már bevett fizetős helyfoglalást egyes jegyeinél, hogy növelje kiegészítő árbevételét. A lépésre korábban Tim Clark vezérigazgató már tett utalásokat.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Az AP hírügynökség információi szerint a dubaji székhelyű légitársaság október 3-tól vezeti be az előre lefoglalt szék utáni díjat a két legalacsonyabb turista-osztályú jegykategóriában. A rövidtávú járatokon 14, a hosszútávúakon 40 dollárt kér a légitársaság a szolgáltatásért.

A helyfoglalás továbbra is ingyenes marad az online, két nappal a járat indulása előtt becsekkolók számára.

A Reuters korábbi híre szerint az Emirates többféle módját is megvizsgálta annak, hogy növelje árbevételét a kiegészítő bevételekkel, ennek egyik megoldása a korai székfoglalás fizetőssé tétele.

Emellett azon is gondolkodnak, hogy

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

premium economy osztályt vezetnek be a járatokon, de Tim Clark arra is tett utalásokat, hogy valamilyen formában poggyászdíjat is felszámítanak majd.
Ezeket azonban elmondása szerint gondosan bele kell illeszteni a portfóliójukba.

Az intézkedések hátterében az áll a hírügynökség szerint, hogy folyamatosan esik a cég marzsa, mert bár utas van, a jegyárak a piaci verseny miatt folyamatosan csökkennek, amelyet már az alacsony kerozinárral nem lehet kompenzálni.

A légitársaság legutóbbi jelentése szerint 3,3 százalékkal csökkent a cég árbevétele, ugyanakkor a profitmarzs 36 százalékot javult. Az Emirates járatainak átlagos töltöttsége 76,5 százalék volt, jó 10 százalékponttal alacsonyabb, mint a legtöbb európainak.