Joon néven indítja el az Air France-KLM a diszkont formában működő, hosszútávú járatokat teljesítő társaságát, a projekt eddig Boost néven futott.

A Business Traveller szúrta ki az Air France tájékoztatását, amelyben közölték a légitársaság végleges nevét. A Joon idén ősszel kezd el repülni Párizs-Charles de Gaulle repülőteréről, de az első hosszútávú járatokat csak 2018 nyarától indítják be. Emellett hangsúlyozták, hogy a Joon nem fapados légicég lesz, mivel hagyományos termékeket és szolgáltatásokat fognak kínálni.

Az Air France szerint a Joon egy életstílust kinyilvánító márka lesz, és főként a fiatal 18-35 éves, már dolgozó fiatalokat szeretnék megcélozni vele, akiknek a digitalizáció körül forog az élete.

Az Air France további részleteket szeptemberben fog elárulni a társaságról, akkor derül ki, hogy pontosan milyen termékeket kínálnak majd az ügyfeleiknek, és az útvonalhálózatot, frekvenciákat is akkor hozzák nyilvánosságra.

A légitársaság légiutas-kísérőinek formaruháját, illetve a gépek külső dizájnját már nyilvánosságra hozták, a gépek külalakja a lehető legminimalistább lett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Grafika: Air France-KLM | © AIRportal.hu

Grafika: Air France-KLM


A bejelentésre azok után került sor, hogy a napokban a francia-holland csoport megkapta a zöld jelzést a legnagyobb pilóta szakszervezettől is a légitársaság elindításra.

Az új járatokon az Air France pilótái fognak dolgozni, változatlan munkakörülmények és javadalmazás mellett. A légiutas-kísérők azonban kevesebbet fognak keresni, mint az Air France-járatokon dolgozók, és őket külön szerződtetik, hasonlóan a földi kiszolgáló személyzethez.

A Joon egyelőre 18 repülőgépet fog működtetni az európai és tízet a tengerentúli útvonalakon. A tervek szerint a társaság 2018-tól összesen 18 darab, közepes hatótávolságú gépet bérelne wet-lease formában anyacégétől, az Air France-tól, 2020-ra pedig már tíz hosszútávú járatok repülésére képes géppel is rendelkeznek majd.

Az üzemet hat darab Airbus A321-essel kezdik meg, nyárig további négy érkezik a flottába ugyenebből a típusból, majd ideiglenesen becsatlakoznak a ma már elavultnak számító, négyhajtóműves A340-300-asok is. Az első Airbus A350-es 2019 telén érkezhet meg a légitársasághoz, 2021-től a flotta hat A320-asból, 12 darab A321-eseből és tíz darab A350-esből állhat.

Ilyen lesz a JOON

Forrás: Air France