A kínai HNA-csoport hitelezői jóváhagyták a csődhelyzetben lévő vállalat átszervezési tervét, a konszolidáció során a légitársaságok és reptéri érdekeltségek kezelésére külön egységek jönnek létre.

A légitársaságokat, repülőtéri érdekeltségeket, valamint pénzügyi és kereskedelmi vállalatokat is összefogó HNA-csoport hosszú ideje küzd pénzügyi problémákkal, tavaly tavasszal állami segítséget is kért, a csődeljárás 2021 elején indult el.

Hainan tartomány bírósága a hétvégén jelentette be az átszervezési terv jóváhagyását a cég a WeChat oldalán megjelent hivatalos közlés szerint.

A csődeljárás több mint háromszáz külön céget érint, az átszervezési folyamat során a csoportot négy szektorra osztják fel a hivatalos tájékoztatás szerint.

A konszolidáció végére a légitársaságokat és repülőtéri érdekeltségeket külön-külön kezelő egységek jönnek létre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
(Fotó: AIRportal.hu)

A HNA Grouphoz tartozik egyebek mellett a Hainan Airlines is, amely egykor Kína legnagyobb magánkézben lévő légicége volt. A Malév leállása előtt Budapestre is közlekedett Pekingből, majd a koronavírus-járványt megelőző keleti nyitás jegyében ismét visszatért a Liszt Ferenc-repülőtérre csungkingi járatokkal.