Egy befektetői csoport megveheti az Atlas Airt, és kivezetheti a Nasdaq tőzsdéről, miután beérkezett az összes hivatalos engedély.

Mint megírtuk, a felek 2022 augusztusában jelentették be, hogy az áruszállító és charter céget 5,2 milliárd dollár értékű, készpénzes tranzakcióban vásárolja fel egy befektetői csoport. Az Apollo Global Management által vezetett konzorciumban a J.F. Lehman & Company és a Hill City Capital is részt vesz.

Az ügyletet az Atlas Air részvényesei 2022 végén hagyták jóvá, de a tranzakció lezárásához az USA illetékes hatóságainak jóváhagyására volt szükség. A légitársaság március 14-én jelentette be az értékpapír- és tőzsdefelügyeletnek, hogy az összes feltételt sikerült teljesíteni, és a közlekedési minisztérium jóváhagyását is megkapták.

Ezek birtokában a felvásárlás napokon belül lezárulhat, és megkezdődhet a cég tőzsdéről való kivezetése. A légitársaság menedzsmentje a helyén marad.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Atlas Air Boeing 747-es, 767-es és 737-es repülőgépekből álló flottájával charter- és áruszállító járatokat üzemeltet, emellett gépeit szamélyzettel vagy anélkül is bérbe adja más légitársaságoknak. Mint megírtuk, a légitársaság vette át az utolsó legyártott Boeing 747-est.