Jövőre megszűnik a Flybe márkanév, a légitársaság a Virgin csoport idén februári átvétele után a jövő év elejétől Virgin Connect néven működik tovább.

A lépést a légitársaság új honlapján jelentette be, amelyen egyelőre csak a közlemény olvasható, jegyeket még a flybe saját website-ján keresztül lehet foglalni. E szerint a társaság 40 éve repül az Egyesült Királyságban, jövőjét azonban az innovatív hozzállásáról híres Virgin csoportba brandben és külsőben is teljesen betagozódva folytatja.

Mindez azt is jelenti, hogy a Flybe Dash 8-asait és Embraerjeit a mostani liláról átfestik piros-fehér színűre, a külsőről azonban egyelőre nem közöltek képeket.

Fotó: AIRportal.hu

Mint írták, a Virgin Connect fedélzetén is ugyanazt a minőségi szolgáltatást nyújtják majd, mint a csoport többi légicégénél és céljuk, hogy Európa legkedveltebb regionális légitársaságává váljanak.

A Cyrus Capital Partners, a Stobart Group és a Virgin Atlantic által vezetett Virgin Connection konzorcium idén februárban vette át a Flybe vezetését, miután 2,8 millió angol fontért felvásárolták a regionális légitársaság minden vagyonelemét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Flybe Group Plc., mint vállalat megszűnik, a járatok üzemeltetése a Virgin Atlantic és a Stobart Aviation irányításával a Connect Airways ernyőcégen keresztül történik majd.

Fotó: AIRportal.hu

A milliárdos Richard Branson cége, a Virgin Atlantic már korábban is code share megállapodásban állt a Flybe-vel, most, hogy tuljdont szerzett benne és már a saját arculatára is szabta, a Flybe ráhordó járatokat is üzemeltethet a Virgin Atlantic hosszútávú járataira.