Törölte összes járatát és leállította a repülőjegyek értékesítését a Flybe szombat hajnalban, a tavaly áprilisban újraélesztett brit regionális légitársaság élére vagyonfelügyelőket neveztek ki.

Másodszor is csődbe ment a Flybe, a 2022 áprilisában egy új befektető közreműködésével újraindított regionális légitársaság január 28-án, szombaton hajnalban leállt.

A légitársaság weboldalán megjelent hivatalos közlemény szerint a Flybe Limited azonnali hatállyal beszüntette a repülőjegyek értékesítését, valamint törölte az összes, az Egyesült Királyságból induló és oda tartó járatát, valamint nem is tervezik újraindítani azokat.

A foglalással rendelkező utasokat arról tájékoztatták, hogy a járataik nem indulnak el, az utasok ne menjenek ki a repülőterekre. A légitársaság élére az illetékes bíróság vagyonfelügyelőket jelölt ki.

Fotó: AIRportal.hu

A Flybe az Egyesült Királyságon belül üzemeltetett menetrend szerinti regionális járatokat, elsősorban Birmingham, Belfast és London Heathrow repülőterei között, de emellett repültek néhány uniós célállomásra is, például Amszterdamba és Genfbe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság elődje 2020 márciusában állította le járatait és került csődeljárás alá, de már a járvány előtt is a csőd szélén táncolt. A vagyonelemeket végül egy ciprusi befektetőcég vásárolta fel, amely korábban is rendelkezett tulajdonrésszel a cégben, majd részvételükkel indult újra tavaly áprilisban az üzemelés nyolc darab De Havilland Canada Dash 8-400-as turbólégcsavaros regionális repülőgépből álló flottával.

A Flybe egykor 70 repülőgéppel és 2400 dolgozóval rendelkezett, évente 8 millió utast szállított, és a szezonális járatokkal együtt mintegy 80 célállomásra repült, köztük rövid ideig Budapestre is.