Július elejétől az útvonal-hálózatának 90 százalékán, a legtöbb bázisán újraindítja a közlekedést a Ryanair, de egyelőre csak mintegy napi ezer járatot tervez, amely a járvány előtti menetrendhez képest csak 40 százalékos forgalmat jelent.

A Ryanair közlésében hangsúlyozza, hogy a lehető legtöbb útvonalán igyekszik újraindítani a járatokat, ugyanakkor a gerinchálózaton a járvány előtti járatszámhoz viszonyítva kevesebb lesz a napi vagy heti járatszám.

A légitársaság úgy gondolkodik, hogy a lehető legtöbb útvonalán repüljön, alacsony frekvenciával, ahelyett, hogy csak kevés útvonalon, de nagy járatszámmal állítsa vissza az üzemelést.

A jelenlegi lecsupaszított üzemelésről, amely mindössze napi 30 járatpárt jelent, július 1-től kezd visszatérni az üzemelés az „új normálisnak” nevezett állapotba.

Szinte minden bázison újraindul a forgalom, a járvány előtti útvonalhálózat 90 százalékán elindulnak a gépek, de a tervezett napi 1000 járat a járvány előtti kapacitásnak mindössze 40 százaléka.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Ryanair/Youtube

A közlemény szerint ez a jelenleg tervezhető, „legpraktikusabb” dátum, de minden az Európán belüli utazási korlátozások feloldásától és a reptereken bevezetett egészségügyi intézkedésektől függ. Azoktól az utasoktól, akik júliusban és augusztusban repülnek, a megszokottnál több adatot fognak kérni az utazásuk céljáról.

A budapesti járatokkal kapcsolatos kérdésünkre a légitársaság azt közölte, hogy a menetrendet a napokban töltik fel a foglalási rendszerükbe. Amint rendelkezésre áll pontos menetrend, jövünk a részletekkel.

A Ryanair arra kéri utasait, hogy az egészségügyi óvintézkedéseket tartsák be az utazás során, viseljenek maszkot, tartsanak távolságot egymástól a repülőtereken történő áthaladás különböző szakaszaiban, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, valamint az online, mobil, önkiszolgáló és érintésmentes technológiákat.

A repülőgépek fedélzetét a légitársaság fertőtleníti, nem lesz készpénzes fizetési lehetőség, és a mellékhelyiségek használatánál sem engedi a személyzet a sorok kialakulását. Minderről egy videót is közzétett a légitársaság:

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!