A Swiss folyamatosan veszi át az új Bombardier CS100-as regionális repülőgépeket a kanadai gyártótól és ezzel párhuzamosan nyugdíjazza a régebbi, kevésbé költséghatékony Avro RJ100-as repülőgépeket.

A svájci légitársaság legfrissebb menetrendi információi szerint 2017. július 15-e után már nem közlekedik a négyhajtóműves regionális Avro RJ100 repülőgépük Budapestre.

A nyár közepéig még egyes járatokon találkozhatnak az utasok az Avrókkal. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A nyár közepéig még egyes járatokon találkozhatnak az utasok az Avrókkal. (Fotó: AIRportal.hu)

A naponta háromszor közlekedő, Zürich – Budapest járatokat már jelenleg is többnyire az új Bombardier CS100-asok teljesítik, melyből már öt példány repül a svájci légitársaság flottájában, de egyes járatokon még találkozhatnak a budapesti utasok a régebbi Avrolinerekkel is.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Swiss idén októberben helyezi forgalomba az első hosszabb törzsű CS300-as típusú repülőgépet, mely 2017. októberében két alkalommal is repül Budapestre, mielőtt a repülőgép átkerülne a cég genfi bázisára.

További érdekesség a légitársaságtól – amely sajnos Budapestet nem érinti – hogy a Swiss Boeing 777-300ER szélestörzsű repülőgépekkel fogja teljesíteni egyes járatait március vége és május vége között Bécsbe és Prágába is hetente több alkalommal – a Routesonline bejegyzése szerint. A Swiss már 2016-ban is több európai járatát repülte – így a bécsit is – az új triplahetesekkel, a hajózószemélyzet képzésének/átképzésének részeként.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Swiss Bombardier CS100. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Swiss Bombardier CS100. (Fotó: AIRportal.hu)