Rómába június 21-től, Milánóba június 23-tól közlekednek Budapestről a Ryanair járatai, júliusban már hét, augsztustól pedig nyolc olaszországi várossal biztosít összeköttetést innen az ír fapados a tervek szerint. A légitársaság üdvözli az EU új egészségügyi szabályait, ez lehetővé teszi a turizmus újraindulását a kontinensen, de az országokat a kéthetes karantén eltörlésére szólítja fel a vezérigazgató.

A Routes Online kimazsolázta a Ryanair olaszországi járatainak május 20-i állapot szerinti újraindulási időpontjait a foglalási rendszerekből.

Az ír diszkont légitársaság járataival a tervek szerint Budapestről összesen nyolc olaszországi városba lehet majd eljutni a nyári hónapokban, de ez fokozatosan történik.

Előreláthatólag Rómába már június 21-től, Milánóba június 23-tól indulnak a cég járatai, július elejétől pedig Bari, Cagliari, Catania, Nápoly, Pisa is elérhető lesz Budapestről, Palermóba viszont csak augusztustól indul újra a közlekedés.

A Ryanair mind a nyolc útvonalon heti 2-2 járattal indít, majd Róma és Milánó irányába júliusban már 3, augusztusban pedig 5 járat közlekedik hetente. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor augusztusban Cagliari és Catania is heti 3-3 járattal lesz elérhető.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu
  • Róma (Ciampino) június 21-től heti 2 (július 1-től heti 3, augusztus 1-től heti 5)
  • Milánó (Bergamo) június 23-tól heti 2 (július 3-tól heti 3, augusztus 4-től heti 5)
  • Bari július 1-től heti 2
  • Cagliari július 1-től heti 2 (augusztus 4-től heti 4)
  • Catania július 4-től heti 2 (augusztus 6-től heti 3)
  • Nápoly július 4-től heti 2
  • Pisa július 3-tól heti 2
  • Palermo augusztus 2-től heti 2

Júliustól újraindulhat a turizmus Európában

A Ryanair közleményében üdvözölte az EU új szabályait a légiközlekedés egészségügyi előírásairól, a légitársaság szerint ez lehetővé teszi, hogy júliusban és augusztusban újrainduljon az idegenforgalom Európában.

Ugyanakkor Michael O’Leary, a cégcsoport vezérigazgatója felszólította főként az ír és a brit kormányt a 14 napos karantén bevezetésének elvetésére.

Forrás: Ryanair/Youtube

A vezérigazgató úgy fogalmaz: nem hatékony és kivitelezhetetlen az országokba belépő utasok számára elrendelt 14 napos karantén, amelyet a többi európai ország éppen most készül eltörölni. Szerinte az intézkedésnek semmilyen tudományos alapja nincs, főleg akkor teljesen értelmetlen, ha azt úgy alkalmazzák, hogy az utas a repülőtérről tömegközlekedéssel juthat el arra a helyre, ahol a kéthetes karanténját letölti.

Ehelyett szerinte elegendő lenne az országok hatóságainak kötelezővé tenniük a maszkviselést a repülőgépeken és a tömegközlekedési eszközökön is, ahol nem lehetséges az emberek közötti megfelelő távolság megtartása.

A Ryanair júliusi újraindulási terveiről és a gépek fedélzetén alkalmazott óvintézkedésekről korábbi cikkünkben olvashatsz!

Kapcsolódó:

Életbe lépnek az EASA új légiközlekedési szabályai