A Boeing 737 MAX első európai üzemeltetője a Norwegian Air Shuttle június 13-án veszi át az első, új generációs hajtóművekkel felszerelt keskenytörzsű repülőgépét. Az átvételt eredetileg május végére időzítették, azonban a LEAP-1B hajtóműveknél felmerült probléma miatt néhány hetes csúszást szenvedett.

Forrás: Boeing | © AIRportal.hu

Forrás: Boeing

A Norwegian az átadási ceremónia után a seattle-i Boeing Fieldről Oslóba repüli át a gépet az Airways Magazine információi szerint, melynek függőleges vezérsíkjára a légiközlekedés egyik meghatározó személyisége, Sir Freddie Laker képét festették.

Korábbi hírek szerint a Norwegian vette volna át a 737 MAX bevezető légitársasága címet az amerikai Southwesttől, de végül mindkettejüket megelőzte a maláj Malindo Air, mely május közepén vette át az első MAX-ot. A Southwest végül csak októberben állítja fogalomba a típust, a világon harmadikként.

A Norwegian az Egyesült Királyság és Írország összesen öt repülőteréről három, az USA keleti partján található, másodlagos repülőtérre teljesít majd járatokat új generációs, keskenytörzsű Boeing 737 MAX repülőgépeivel.

A low-cost légitársaság Edinburgh, Belfast, Cork, Shannon és Dublin repülőtereiről New York, Boston és New England környékén található másodlagos repülőterekre hetente összesen 38 járatot közlekedtet majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: Norwegian | © AIRportal.hu

Forrás: Norwegian

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!