A Jetblue bejelentette, hogy június 29-én indítja el első járatát New York-JFK és Párizs-CDG között.

Az amerikai légitársaság naponta közlekedik majd a Charles de Gaulle repülőtér 2B termináljára.

A járatok helyi idő szerint 17:09-kor indulnak JFK-ről, és másnap 06:55-kor érkeznek Párizsba, ahonnan 08:55-kor szálnak fel, és 11:51-kor landolnak New Yorkban.

A Jetblue akciójában a Mint kabinrészben 1899 USA-dollártól, a turista osztályon pedig 479 dollártól kínálják a helyeket.

A légitársaság 2021 augusztusától indította el londoni járatait, az A321LR gépek átadásainak késése miatt némi csúszással. Az USA keleti parti nagyvárosaiból, Bostonból és New Yorkból Heathrow-ra, illetve Gatwickre is repül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egyelőre meg nem adott időpontban, de szintén az idei nyári menetrendben tovább bővül a kínálat a Boston-Logan és Párizs-CDG közötti útvonallal.

Ezeket szintén az Airbus A321neo megnövelt hatótávolságú változatával teljesítik majd.

Mindeközben az USA igazságügyi minisztériuma bírósági eljárást kezdeményezett, megakadályozandó, hogy a Jetblue felvásárolja a Spirit Airlinest. A tárca azzal indokolta a lépést, hogy ezzel csökkenne a verseny a nagy légitársaságok között.

Forrás: Airbus

Amint korábban megírtuk, a légitársaság tavaly áprilisban vette át első Airbus A321LR repülőgépét, a 138 utas szállítására berendezett, megnövelt hatótávolságú típusból eddig 7 példányt kapott meg a megrendelt 14-ből. A gép fedélzeti berendezéséről itt írtunk bővebben.

Várhatóan 2024-től csatlakozik a Jetblue flottájához a még nagyobb hatótávolságú A321XLR, amelyből eddig 13-ra szerződött, ezekkel még hosszabb járatokat is indíthat.