Jövő év júniusában a LOT Polish Airlines újraindítja a járvány miatt felfüggesztett Budapest és New York közötti járatát, amely hetente háromszor közlekedik majd.

A Budapest Airport tájékoztatása szerint az átoltottság és a visszatérő utazási kedv teszi lehetővé a járat újraindítását.

Ahogy a járvány előtt is, a járatokat a LOT Dreamlinerei teljesítik mintegy 9 óra alatt, a jelenleg feltöltött menetrendben vegyesen látható a Boeing 787-8 és a nagyobb befogadóképességű -9-es típusváltozatok.

Fotó: AIRportal.hu

A LOT későbbi tájékoztatása szerint a gépek június 3-tól közlekednek, kedden 12.25-kor, pénteken és vasárnap 12.15-kor szállnak fel, és helyi idő szerint 15.40-kor landolnak. New York-ból Budapestre hétfőn és csütörtökön 17.30-kor, szombaton 18.15-kor indulnak és másnap reggel 8 órakor, vasárnap 8.50-kor érkeznek meg Ferihegyre.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője azt mondta, az újraindított járatok kulcsfontosságú szerepet töltenek be a Budapest Airport koronavírus-járványt követő fellendülésében. Hozzátette: a cél, hogy amint lehet, visszaépítsék a Budapestről üzemelő hosszútávú járatokat, ezzel is segítve az ország turizmusának újbóli megerősödését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Michał Fijoł, a LOT lengyel légitársaság kereskedelmi vezetője szerint a Budapestről New Yorkba induló non-stop járat újraindítása a magyar piac iránti további elkötelezettségüket tükrözi, hiszen látják és tapasztalják a benne rejlő lehetőségeket.

A LOT még 2018-ban indította el a Budapest és New York közötti járatot, ami 2020 márciusában a koronavírus-járvány kitörése miatt kellett felfüggesztenie.

Fotó: AIRportal.hu