Az amerikai kormányzat döntése értelmében a LOT április közepéig felfüggeszti a Budapest és New York közti útvonalán az üzemelést, az érintett utasokat átfoglalják, összes amerikai járatát azonban a többiekhez hasonlóan a lengyel nemzeti légitársaság sem szünteti be.

A lengyel légitársaság arról tájékoztatta lapunkat, hogy március 14-től április 13-ig függeszti fel a Varsóból Miamiba, New York-Newarkra, Los Angelesbe, illetve a Budapestről New York JFK-re közlekedő járatait.

A Varsóból New York JFK-re közlekedő járat a két chicagói összeköttetéssel (Varsóból és Rzesowból) azonban megmarad, menetrend szerint közlekedik.

A Budapest és New York közötti útvonalon utazókat a varsói járatokra foglalják át, és a lengyel fővároson keresztül jutnak el a célállomásra.

Fotó: ifj, Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

A LOT közleményében azt hangsúlyozta, hogy folyamatosan kapcsolatban vannak a partner légitársaságokkal és az amerikai hatóságokkal is, az utasoknak pedig ingyenes átfoglalást biztosítanak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A lengyel légitársaság, valamint a Wizz Air arról is tájékoztatott, hogy a norvég hatóságok döntése értelmében felfüggesztik az oslói járataikat. A LOT március 27-ig, a Wizz április 3-ig nem közlekedik.

Az Egyesült Államok csütörtökre virradó éjjel jelentette be, hogy szombattól megtiltja a beutazást azon külföldiek számára, akik az elmúlt 14 napban a schengeni övezetben tartózkodtak. A légitársaságok közül egyelőre csak a Finnair szüntette be minden járatát, a Lufthansa, az Air France és a KLM is szűkebb kínálattal ugyan, de biztosít transzatlanti járatokat. A British Airways nem érintett a kérdésben, mert az USA kivételként kezeli az Egyesült Királyságot, így rá a korlátozások nem érvényesek.