Heti hétről kilencre növelné budapesti járatainak számát az Ukraine International Airlines (UIA) – derült ki az ukrán polgári légiközlekedést felügyelő hatóság február 27-i ülésén született határozatokról a napokban közzétett összefoglalóból.

Az ukrán nemzeti légitársaság több belföldi és nemzetközi útvonalán is kezdeményezte a hatóságnál a Kijevből induló járatainak sűrítését, köztük Eilat, Ivano-Frankivszk, Harkov, Herszon, Riga, Shiraz, Varsó, Zaporizzsja és Budapest irányába is.

A közzétett javaslat szerint az UIA a Kijev – Budapest – Kijev útvonalán a járatok számát heti hétről heti kilencre emeli.

Fotó: AIRportal.hu

Arról egyelőre nincs információ, hogy az új járatok mikortól, mely napokon és milyen időpontokban közlekednek.

Korábban iparági információk szerint az is felvetődött, hogy a légitársaság naponta kettő, azaz heti hét helyett tizennégy járatot fog üzemeltetni Kijev és Budapest között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lapunk megkeresésére az ukrán légitársaság magyarországi képviselete később ígért tájékoztatást.

Kijevbe jelenleg az Ukraine International Airlines (UIA) és a Wizz Air járataival lehet eljutni Budapestről közvetlenül.

Az UIA jelenleg összesen 40 darab repülőgépet üzemeltet, melyből 27 darab Boeing 737 NG sorozatú, közepes hatótávolságú repülőgép, 3 darab 737 Classic, 4 darab Boeing 767-300-as és 5 darab Embraer E-190-es regionális repülőgép. A légitársaság flottájának átlagéletkora 11,6 év.

Amint arról korábban beszámoltunk, a légitársaság február végén állította forgalomba első Boeing 777-200ER repülőgépét. A légitársaság további három felújított fedélzetű Boeing 777-es átvételét tervezi 2018 őszéig.

Fotó: AIRportal.hu