Heti hétről kilencre növelné budapesti járatainak számát az Ukraine International Airlines (UIA) – derült ki az ukrán polgári légiközlekedést felügyelő hatóság február 27-i ülésén született határozatokról a napokban közzétett összefoglalóból.

Az ukrán nemzeti légitársaság több belföldi és nemzetközi útvonalán is kezdeményezte a hatóságnál a Kijevből induló járatainak sűrítését, köztük Eilat, Ivano-Frankivszk, Harkov, Herszon, Riga, Shiraz, Varsó, Zaporizzsja és Budapest irányába is.

A közzétett javaslat szerint az UIA a Kijev – Budapest – Kijev útvonalán a járatok számát heti hétről heti kilencre emeli.

Fotó: AIRportal.hu

Arról egyelőre nincs információ, hogy az új járatok mikortól, mely napokon és milyen időpontokban közlekednek.

Korábban iparági információk szerint az is felvetődött, hogy a légitársaság naponta kettő, azaz heti hét helyett tizennégy járatot fog üzemeltetni Kijev és Budapest között.

Lapunk megkeresésére az ukrán légitársaság magyarországi képviselete később ígért tájékoztatást.

Kijevbe jelenleg az Ukraine International Airlines (UIA) és a Wizz Air járataival lehet eljutni Budapestről közvetlenül.

Az UIA jelenleg összesen 40 darab repülőgépet üzemeltet, melyből 27 darab Boeing 737 NG sorozatú, közepes hatótávolságú repülőgép, 3 darab 737 Classic, 4 darab Boeing 767-300-as és 5 darab Embraer E-190-es regionális repülőgép. A légitársaság flottájának átlagéletkora 11,6 év.

Amint arról korábban beszámoltunk, a légitársaság február végén állította forgalomba első Boeing 777-200ER repülőgépét. A légitársaság további három felújított fedélzetű Boeing 777-es átvételét tervezi 2018 őszéig.

Fotó: AIRportal.hu