Ösztönzők sorozatát jelentette be a Lufthansa-csoport, ezzel tenné vonzóbbá repülőjegyeit a járvány enyhülése után, ám a kedvezmények csak a Németországból, Ausztriából és Svájcból induló járatokra érvényesek.

A bejelentés szerint a Lufthansa, az Austrian és a Swiss visszaúti garancia opciója azt biztosítja, hogy az utas minden körülmények között hazajuthasson a kiinduló országba, szükség esetén akár mentesítő járatokon. Ez minden típusú viteldíjhoz jár, azonban csak a légitársaságok bázisországaiból történő indulás esetén érvényes. 

Az Economy Classic és Business Saver viteldíjaknál emellett, ha az utas magas láz miatt nem léphet be a célországba, vagy pozitív koronavírus-teszt miatt két hetes izolációba kell vonulnia, a biztosítás fedezi a karantén vagy az azonnali visszaút költségeit. 

A három hálózatos légitársaság fizeti a szállást a két hetes karantén esetén, és amennyiben az azonnali visszaút más reptérről történne, a légikikötők közötti fuvarra sem kell költenie az utasnak. Ezenfelül a fel nem használt szállodai tartózkodás és a befizetett programok költségeit is megtéríti a légitársaság partnereként szolgáltatást nyújtó biztosító.

Fotó: Lufthansa

Az Economy Flex és Business Flex típusú viteldíjakat úgynevezett “vigyél haza most” opcióval bővítik, amelynek igénybe vétele esetén a Lufthansa, az Austrian és a Swiss garantálja, hogy az utast a lehető legrövidebb idő alatt hazaszállítják, átfoglalási díjak vagy viteldíj-különbözet megfizetése nélkül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A rugalmas repülőjegyeket június 25-től augusztus 31-ig lehet lefoglalni, az utazásnak legkésőbb 2021 januárjában kell megtörténnie.