A United a biometrikus azonosítással foglalkozó CLEAR-rel együttműködve biztosítja törzsutasainak a gyorsabb és zökkenőmentesebb ellenőrzést.

A United és a CLEAR ingyenes tagságot kínál a Global Services and Premier® 1K® törzsutasok számára, ezenkívül a Premier Platinum, Silver, Gold és MileagePlus szintű törzsutasok kedvezményesen juthatnak hozzá az éves CLEAR-előfizetéshez.

A CLEAR egy biometrikus azonosítást biztosító rendszer, amely jelentősen csökkenti a reptér biztonsági ellenőrzési pontján eltöltött időt azáltal, hogy automatizálja a dokumentum-ellenőrzési részt. A tagsággal rendelkezők személyazonosságukat ujjlenyomat segítségével és arcfelismerő rendszerrel hitelesíthetik, így gyorsabban eljuthatnak a biztonsági ellenőrzési sávokhoz.

CLEAR biometrikus azonosítási rendszerek (forrás: Business Traveller)

A rendszer több mint 60 amerikai reptéren van jelen, ezenkívül elérhető amerikai stadionokban, Hertz autókölcsönzőkben és egyéb helyszíneken is. 

A CLEAR éves tagsági díja kedvezmény nélkül 179 dollár, a Premier Platinum, Gold és Silver szintű törzsutasok számára 109 dollár, ennél alacsonyabb szintű törzsutasok számára pedig 119 dollárba kerül, ami körülbelül 10 dollárnak felel meg havonta. Azok, akik gyakran utaznak a légitársaság járatain, rengeteg időt spórolhatnak meg ezzel a módszerrel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Delta-törzsutasok sem panaszkodhatnak, hiszen SkyMiles hűségprogramjában a légitársaság ugyanezt az árazást alkalmazza a Clear-tagságra.

Az United nem az első a légitársaságok között a biometrikus azonosítás bevezetésével: az Emirates a dubaji repülőtéren a check-intől a beszállásig automatizálná a folyamatot, a Delta nemrég vezette be a beszállásnál a biometrikus azonosítást, a Heathrow reptér pedig kiterjesztené az ellenőrzés valamennyi pontjára az arcfelismeréses azonosítást.