Júliustól biometrikus azonosítással történő beszállásra is lehetőségük lesz azoknak, akik közvetlenül utaznak nemzetközi járatokon Salt Lake City-ből vagy Minneapolisból a Delta vagy partner légitársaságai fedélzetén.

Az atlantai Hartsfield-Jackson repülőtéren (ATL) eddig is elérhető volt a Delta-utasok számára a biometrikus technológiával történő beszállás, azonban a Minneapolis–Saint Paul nemzetközi repülőtéren (MSP) és a Salt Lake City-i nemzetközi repülőtéren (SLC) ez lesz az első alkalom, hogy lehetőség adódik erre.

Így fog kinézni az arcfelismeréses techonlógiával működő rendszer (forrás: Delta)

A beruházás révén a három repülőtéren összesen 49 újabb beszállókaput szerelnek fel a legújabb technológiájú arcfelismerő rendszerrel.

Ez azt jelenti, hogy azoknak az utasoknak, akik a Delta vagy partner légitársaságai fedélzetén repülnek nemzetközi járatokon, nem kell bemutatniuk az útlevelüket és beszállókártyájukat, hanem csak bele kell nézniük egy kamerával felszerelt képernyőbe, amely fotót készít róluk és azonosítja őket. 

Az utasoknak nem kötelező ezt a beszállítási módszert választani, dönthetnek a manuális okmányvizsgálat mellett is. Azonban a biometrikus azonosítás sokkal gyorsabb és egyszerűbb: a beszállítási idő utasonként két másodperccel rövidül, amely összességében nem elhanyagolható, főleg egy széles törzsű repülőgép esetében. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Delta 2018 novemberében adta át a világ első biometrikus részlegét az atlantai Hartsfield-Jackson repülőtéren, ahol arcfelismerő technológiát alkalmaznak a check-in, a biztonsági ellenőrzés, az útlevél-ellenőrzés és a beszállítás során is, a Delta vagy partner légitársaságai járatainál.

A rendszer bevezetése óta az utasok 72%-a részesítette előnyben az arcfelismeréses beszállítást.

Az eredmények szerint az ezt igénybe vevő emberek 93%-a pedig semmilyen fennakadást nem tapasztalt a biometrikus azonosítás során.