Továbbfejlesztve üzleti osztályát, a jövőre érkező Airbus A350-esein Delta One Suite elnevezésű, privát fülkékké alakítható résszel várja a tehetős utasokat a Delta Air Lines. Ugyanezt később a Boeing 777-esein is kialakítja a légitársaság.

Amikor majd várhatóan 2017 őszén átveszi első Airbus A350-900-as gépeit a Delta Air Lines, az új típussal a fedélzeti szolgáltatások terén is továbblép.

A légitársaság bejelentette, hogy az eddigi üzleti osztálya, a Delta One kialakítását alapul véve

Delta One Suite néven elhúzható ajtóval, 18 hüvelykes monitorral és egyénileg szabályozható világítással várja majd a tehetősebb utasokat.

A Delta One Suite a hagyományos business osztályoknál nagyobb kényelmet és személyes teret nyújt az utasoknak, de csak nevében hasonlít például az Etihad A380-asainak fedélzetén kialakított lakosztályokra. (Forrás: Delta Airlines) | © AIRportal.hu

A Delta One Suite a hagyományos business osztályoknál nagyobb kényelmet és személyes teret nyújt az utasoknak, de csak nevében hasonlít például az Etihad A380-asainak fedélzetén kialakított lakosztályokra. (Forrás: Delta Airlines)

A gépeken harminckét ilyen, privát fülkévé varázsolható – és természetesen vízszintes fekhellyé alakítható – ülés lesz majd, a típust eleinte főként az Egyesült Államok és Ázsia közötti járatokon tervezi üzemeltetni a cég.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezzel a Delta olyanokat követ, mint a nagy közel-keleti társaságok, ahol az első osztályon már megszokott az ilyen, nyilván jelentős kényelmet és privát szférát biztosító megoldás – így a cég közleménye szerint a “világon elsőként” hozza el a business class-en utazóknak ezt a kialakítást.

A “lakosztályokat” a Delta később a Boeing 777-esein is kiépíti majd a közlemény szerint, sőt, bevezeti a premium economy osztályt is, szintén az A350-esek érkezésével, az amerikai légitársaságok sorában az elsők között
– korábban az American is bejelentette, hogy hasonló lépést tervez.

Mint azt korábban a Delta közölte, pénzügyi okokból – a beruházási költségek visszafogása miatt – négy darab A350-esének átvételét későbbre halasztotta, 2018 helyett csak 2019-ben és 2020-ban érkezhetnek meg a gyárból, a típusból összesen egyébként huszonötöt tervez forgalomba állítani az amerikai légitársaság.

Forrás: Delta Airlines | © AIRportal.hu

Forrás: Delta Airlines