Kabinnyomásvesztés miatt volt kénytelen kényszerleszállást végrehajtani a Ryanair egyik Boeing 737-800-as gépe, több utast kórházba kellett szállítani.

Július 13-án pénteken az ír ultra low-cost légitársaság FR7312-es számú, Dublinból Zadarba tartó járatát teljesítő, utazómagasságon repülő Boeing 737-800-as fedélzetén a kabinnyomás eddig ismeretlen okból hirtelen nagyot esett.

Illusztráció (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

A nyomáseséskor az EI-ENM lajstromjelű gép mintegy 220 kilométerre délnyugatra repült Frankfurt-Hahn repülőterétől, harminchétezer lábas (11.300 méteres) utazómagasságon, francia légtérben – írja az AVherald.

Az utastérben elhelyezett légzőmaszkok aktiválódtak.

A személyzet kényszerhelyzetet jelentett, és vészsüllyedésbe kezdett. A 737-800-as hét perc alatt nyolcezer lábra (3000 méter) süllyedt, majd harmincöt perccel a nyomásvesztést követően biztonságosan földet ért a Frankfurt-Hahn reptér 03-as futópályáján.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A személyzet beszámolója szerint több utas rosszul lett, fülfájásra és hányingerre panaszkodtak, néhányuknak pedig az orra és/vagy füle is vérzett.

Dublin – Zadar. Ryanair let FR7312. 13.07.2018. Dekompresija na 11000 metara i naglo spuštanje na 2800 metara. Prinudno sletanje na Frankfurt Hahn. Jedva čujem na desno uvo. Bitno da smo preživeli 😉

Közzétette: Miomir Todorovic – 2018. július 13., péntek

A reptéri egészségügyi szolgálatnak harminchárom utast kellett ellátnia, több embert kórházba is kellett szállítani, köztük egy nőt, aki annyira rosszul lett, hogy hordágyon hozták le a gépről.

Az eseményről több utas is posztolt a közösségi médiában, egyikük azt írta, a reptéren nem adtak nekik semmilyen információt, sem alternatívát az eredeti úti cél eléréséhez.

Egy másik utas pedig arra panaszkodott, hogy a 189 utas szállítására képes repülőgép utasainak, akik a terminál egy elkülönített részén rekedtek egész éjszakára csak másnap reggel ötkor hoztak enni, mindössze száz darab McDonald’s étteremből való sajtburgert.

Az ATWOnline arról számolt be, hogy több utasnak Zadar eléréséhez alternatívaként 18 órás buszos utat kínáltak fel.

A meghibásodott gép pótlására küldött EI-EVD lajstromjelű 737-es végül másnap érkezett meg a horvát városba, összesen 13 órás késéssel.