Kilencven fokkal elfordult orrfutómű-kerékkel szállt le Bázelben a Pegasus Airlines Airbus A320neo repülőgépe.

A TC-NBH lajstromjelű Airbus A320neo repülőgép Isztambul Sabiha Gökçen repülőteréről teljesítette a Pegasus Airlines PC 939 számú járatát Bázelbe.

A repülőgép vélhetően az orrfutókormányzás hibája miatt úgy ért földet, hogy az orrfutó kerekei keresztbe fordultak, a súrlódás következtében pedig az abroncsok kidurrantak a goklerdeyiz.net oldal értesülése szerint.

A pilótáknak sikerült a futópályán tartani a repülőgépet, így személyi sérülés sem történt és komolyabb károk a repülőgépben sem keletkeztek. A reptéren a gép levontatását követően indulhatott újra a forgalom.

Az A320-család típusainál nem ez az első ilyen esemény, az Aviation-Safety Network négyet is említ, amelyből a legemlékezetesebb 2005. szeptember 21-én történt New York JFK-n a Jetblue Airbus A320-asával (erről videó a cikk alján).

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

1999 februárjában az America West Airlines, 2011 áprilisában a Vueling Airlines, 2019 áprilisában pedig az Asiana Airlines Airbus A320-as repülőgépével történt hasonló esemény.

Ismereteink szerint az új generációs hajtóművekkel felszerelt A320neo-sorozattal most fordult elő ilyen első alkalommal.