Optimista a légiáru-szállítási piac jövőjét illetően az Emirates SkyCargo, amely két, személyzettel együtt bérelt Boeing 747-400F repülőgéppel bővítette teherszállító flottáját. 

A dubaji légitársaság cargo-üzletága arra számít, hogy a következő évtizedben megduplázza meglévő kapacitását, több mint 20 új célállomással bővíti logisztikai hálózatát, és még nagyobb rugalmasságot, illetve változatosabb szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek a divízió és az anyalégitársaság több mint 300 széles törzsű repülőgépből álló flottájával.

Az Emirates SkyCargo hat kontinensre kiterjedő globális hálózatán keresztül 150 célállomásra szállít árut.

A légitársaság dedikált áruszállító flottájában immár tizenegy Boeing 777F és két bérelt Boeing 747-400F repülőgép teljesít szolgálatot.

A két Boeing 747-400F repülőgépet a ch-aviation információi szerint a moldáv Aerotranscargo légitársaságtól bérli személyzettel együtt az Emirates SkyCargo.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Illusztráció. Forrás: Emirates

Az áruszállító kapacitáshoz hozzájárul a Boeing 777-es és Airbus A380-as utasszállító gépek rakterének úgynevezett belly-cargo kapacitása, ehhez 2024 nyarától Airbus A350-es, majd később Boeing 777-9X gépek is csatlakoznak.

„A globális légi árufuvarozásra vonatkozó közép- és hosszútávú előrejelzések 3-5 százalék közötti növekedési pályát mutatnak” – jelentette ki Nabil Sultan, az Emirates Sky Cargo alelnöke. Hozzátette: „Az általunk lízingelt két új 747F repülőgép azonnali kapacitást biztosít számunkra, miközben várjuk az öt új 777F repülőgép 2024-es és 2025-ös átadását, valamint tíz 777-300ER repülőgépet alakítunk át és modernizálunk a következő öt évben. Azonban úgy gondoljuk, hogy még ezek a további gépek sem lesznek elegendők a várható kereslet kiszolgálására.”

A vállalat a dubaji központjában két korszerű áruterminált üzemeltet, amelyek teljes kapacitása évente körülbelül egymillió tonna, ezt 1,3 millió tonnára tervezik növelni.